В багатоповерхівці власник приміщення з індивідуальним опаленням програв суд КП "Звягельтепло"

16 жовтня 2024 р. 11:28

16 жовтня 2024 р. 11:28


У Звягелі стався цікавий юридичний випадок, який може стати важливим прецедентом для багатьох власників приміщень у багатоквартирних будинках, які обладнані індивідуальними системами опалення.

11 вересня 2024 року Новоград-Волинський міськрайонний суд виніс рішення у справі, яка стосувалася оплати послуг теплопостачання. Позивачем виступило комунальне підприємство "Звягельтепло", а відповідачем — власник магазину, розташованого на першому поверсі житлового багатоквартирного будинку, розповіли у Звягельській міській раді.

Особливість ситуації полягала в тому, що магазин був відключений від загальної системи опалення будинку. Проте суд зобов'язав власника сплатити заборгованість за теплову енергію, використану на опалення місць загального користування і допоміжних приміщень будинку та забезпечення роботи внутрішньобудинкових систем.

Рішення набуло чинності 14 жовтня 2024 року. Власник магазину з індивідуальним опаленням не став чекати примусового стягнення і добровільно сплатив борг та судові витрати, уникнувши додаткових санкцій у розмірі 10% від суми, яка підлягала б стягненню при примусовому виконанні рішення. Зокрема, це плата за абонентське обслуговування та судові витрати по сплаті судового збору.

КП "Звягельтепло" наголошує, що згідно з чинним законодавством, власники приміщень з індивідуальним опаленням також мають брати участь в оплаті загальнобудинкових потреб з опалення. Підприємство закликає всіх споживачів вчасно сплачувати за послуги, щоб уникнути судових позовів та додаткових витрат.

Серед санкцій за несплату: накладення арешту на кошти на банківських рахунках, арешт рухомого та нерухомого майна, заборона керування транспортним засобом, заборона використання зброї тощо.

Раніше ми писали, що міський голова Микола Боровець та директор КП "Звягельтепло" Людмила Тодорович розповіли про особливості цьогорічного опалювального періоду. Деталі тут .

В багатоповерхівці власник приміщення з індивідуальним опаленням програв суд КП "Звягельтепло"

Джерело: novograd.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua