У Малині неочікувано анонсували перейменування парку імені Миклухо-Маклая

17 жовтня 2024 р. 20:42

17 жовтня 2024 р. 20:42


Малинська міська зі знаками оклику закликає громаду до обговорення майбутньої назви

«Увага! Розпочато громадське обговорення та збір пропозицій щодо перейменування парку культури та відпочинку імені М.М. Миклухо-Маклая!» — такими словами розпочинається публікація у фейсбуці мерії Малина. Допис виклали під вечір сьогодні, 17 жовтня.

Пишуть, що керуються відповідним листом Міністерства розвитку громад та території України та зверненням управління екології та природних ресурсів Житомирської ОВА.

«Згідно з виконанням Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізацію топонімії», Малинська громада має в найкоротший термін подати пропозиції щодо перейменування центрального міського парку культури та відпочинку імені М.М. Миклухо-Маклая», — зазначають у дописі.

З метою врахування думки громади та залучення якомога більшої кількості жителів до обговорення, з 18 жовтня по 1 листопада триватиме прийом пропозицій щодо назви парку.

Свої варіанти можна надсилати у месенджер на офіційну сторінку міської ради у соціальній мережі Фейсбук, на електронну пошту mradazv@ukr.net, або у письмовому вигляді до кабінету №110 міської ради.

«Звернення обов’язково повинні містити пропоновану назву об’єкта, прізвище, ім’я, по батькові заявника та обґрунтування нової назви. Після завершення обговорення топонімічна комісія винесе на голосування громадськості найбільш актуальні пропозиції», — підсумували у повідомленні.

Зазначимо, що Малинська міська рада не навела аргументів міністерства стосовно потреби такого рішення і не пояснила, чому вимагають перейменування місцевого парку.

Зазвичай сьогодні ім’я М.М. Миклухо-Маклая асоціюється не з колоніальною спадщиною, а з науковими досягненнями, повагою до інших культур і гуманістичними ідеалами. Хоча деякі фахівці можуть стверджувати, що навіть такі діячі як Миклухо-Маклай були продуктом своєї епохи і несли на собі відбиток колоніальних уявлень.

Чекаємо роз’яснень від мерії.

У Малині неочікувано анонсували перейменування парку імені Миклухо-Маклая

Джерело: malyn.media

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua