До 12 років з конфіскацією загрожує батьку і сину з Бердичева, які організували "сімейний бізнес" з продажу амфетаміну

18 жовтня 2024 р. 05:19

18 жовтня 2024 р. 05:19


До Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області направлено кримінальне провадження за обвинуваченням осіб у вчиненні незаконного придбання, зберігання з метою збуту психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин у особливо великих розмірах, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб.

Прокурорами Бердичівської окружної прокуратури 16.10.2024 скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох осіб у вчиненні незаконного придбання, зберігання з метою збуту психотропних речовин та особливо небезпечних психотропних речовин у особливо великих розмірах, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.307 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом 2024 року житель м. Бердичева разом зі своїм батьком займалися спільним продажем психотропних речовин за грошову винагороду. З цією метою чоловіки закупляли у невстановлених осіб у розфасованому вигляді згортки (закладки) із особливо небезпечною психотропною речовиною PVP та психотропною речовиною амфетамін, обіг якої обмежено.

Під час обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено згортки з особливо небезпечною психотропною речовиною PVP масою 24 г. та згортки з психотропною речовиною амфетамін масою 33 г., зіп-пакети з вмістом амфетаміну масою 40 г., які останні зберігали при собі та мали намір збути.

Крім цього, у квартирі за місцем проживання сина вилучено у розфасованому та нерозфасованому вигляді понад півкілограма психотропної речовини PVP та психотропну речовину амфетамін масою 170 г.

Обвинуваченим судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі кримінальне провадження з обвинувальним актом перебуває на розгляді у Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області, остаточне рішення не прийнято.

За санкцією частини 3 статті 307 КК України обвинуваченим загрожує покарання до 12 (дванадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До 12 років з конфіскацією загрожує батьку і сину з Бердичева, які організували "сімейний бізнес" з продажу амфетаміну

Джерело: zt.20minut.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua