Їздив напідпитку: житель Ружинщини може потрапити до в'язниці за ігнорування рішень суду

18 жовтня 2024 р. 14:14

18 жовтня 2024 р. 14:14


Кілька разів упродовж року патрульні відділу поліцейської діяльності № 2 Бердичівського райвідділу усували 43-річного чоловіка від керування автомобілем, адже  він знаходився за кермом напідпитку.

"Відповідно до постанов суду, водій двічі був притягнутий до адміністративної відповідальності та визнаний винуватим у вчинені правопорушень передбачених ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння...). Також за ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, ...стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) КУпАП. За вчинене на керманича були накладені адміністративні стягнення у розмірі 17 000 і 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один та п’ять років", - йдеться в повідомленні.

Однак чоловік не заважав на це. Тож слідчі інкримінують йому умисне невиконання постанов суду, що набрали законної сили, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України. За вчинене йому може загрожувати до трьох років позбавлення волі.

Днями матеріали кримінального провадження під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури скеровано до суду.

Їздив напідпитку: житель Ружинщини може потрапити до в'язниці за ігнорування рішень суду

Джерело: zhzh.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua