Тиждень протидії торгівлі людьми

18 жовтня 2024 р. 16:24

18 жовтня 2024 р. 16:24


Учні 9-Б класу Миропільського ліцею активно долучилися до боротьби з одним із найактуальніших злочинів сучасності – торгівлею людьми. Протягом тижня, присвяченого цій проблемі, школярі брали участь у різноманітних заходах, які допомогли їм глибше зрозуміти суть цього явища та навчилися розпізнавати його ознаки.

Центральною подією тижня стала фотовиставка #ЛаСтрада# “Торгівля людьми: небезпека поруч”. Школярі мали змогу ознайомитися з історіями, заснованими на реальних подіях, які наочно продемонстрували, як легко можна потрапити в пастку торгівців людьми. Особливе враження справили інтерактивні завдання, які дозволили учням перевірити свої знання про торгівлю людьми та розвіяти поширені міфи.

Протягом тижня практичний психолог Левківська Юлія Сергіївна та соціальний педагог Коваль Юлія Олександрівна проводили з учнями бесіди, під час яких розглядали різні аспекти проблеми торгівлі людьми: від способів вербування до наслідків для жертв. Учні також мали змогу переглянути фільми та мультфільми, присвячені цій темі, та взяти участь у круглому столі, де обговорювали шляхи протидії торгівлі людьми.

Результатом роботи учнів став інформаційний стенд “Торгівля людьми: як протидіяти та захистити себе”, який розмістили у школі. На стенді представлена ​​корисна інформація про те, як уникнути потрапляння в пастку торгівців людьми та куди звернутися за допомогою у разі виникнення підозр.

Заходи допомогли підвищити рівень усвідомлення учнями гостроти проблеми торгівлі людьми. Ліцеїсти сформували навички обережної поведінки, вміння захищати власну гідність та засвоїли правила толерантного ставлення до постраждалих від торгівлі людьми.

Тиждень протидії торгівлі людьми

Тиждень протидії торгівлі людьми

Тиждень протидії торгівлі людьми

Тиждень протидії торгівлі людьми

Джерело: Миропільський ліцей

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua