TalentA – програма розвитку та підтримки фермерок

18 жовтня 2024 р. 19:38

18 жовтня 2024 р. 19:38


TalentA – інноваційна освітньо-грантова програма для розвитку та підтримки талановитих сільських жінок-фермерок і покращення продовольчої безпеки їхніх громад. Програма була заснована міжнародною сільськогосподарською компанією Corteva Agriscience в 2019 році в Іспанії, у 2020 році успішно реалізована в Україні та нині з успіхом впроваджується і в інших країнах Європи, таких як Португалія, Румунія, Молдова, Угорщина та Польща, а також в Чилі та Аргентині.  Програма існує вже п`ятий рік, загальна кількість учасниць TalentA – понад 1200 фермерок, з яких практично 250 – українки.

Протягом п`яти років роботи програми її інституційним партнером є Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Участь у Програмі є безкоштовною , але її мета – дати знання та ідеї саме тим, хто прагне розвитку та вдосконалення.

Офіційні правила програми-2024

Програма допоможе учасницям отримати доступ до інформації, що допоможе їм забезпечити життєздатність власного бізнесу в умовах війни відповідно до практик сталого розвитку, а також надасть їм можливість виграти гранти на загальну суму майже 1 мільйон гривень для збільшення локальної переробки агропродукції та виробництва готових продуктів харчування, що сприятиме сталому розвитку та забезпеченню продовольчих потреб територіальних громад.

Реєстрація на програму розпочинається 15 жовтня і триватиме до 8 листопада 2024 року (за посиланням ).

Мета програми — сприяти підвищенню продовольчої безпеки через розширення доступу до освіти та фінансування для жінок, які мешкають у сільській місцевості та працюють у сфері сільського господарства. TalentA передбачає участь у навчальному курсі та проведення грантового конкурсу мікропроєктів. Взяти участь у програмі можуть жінки, які відповідають встановленим критеріям відбору: вік від 18 років; задіяна у аграрному виробництві, або є власницею чи співвласницею сільськогосподарського підприємства не менше року; проживання в населеному пункті до 10 000 осіб або робота на підприємстві, яке зареєстроване в такому населеному пункті.

Навчальний план TalentA-2024 розроблений відповідно до потреб жінок-фермерок з метою сприяння життєздатності їхнього бізнесу в умовах повномасштабної війни. Отримані знання забезпечать дозволять створити нові проєкти з переробки сільськогосподарської продукції та збільшити локальне виробництво готових продуктів харчування, що сприятиме сталому розвитку та забезпеченню продовольчих потреб територіальних громад. Серед лекторів – відомі експерти викладацької та бізнес-спільноти, а також фахівці Corteva Agriscience, які володіють передовими знаннями, накопиченими лідером сільського господарства за довгу історію роботи в понад 120 країнах світу.

Участь у програмі TalentA безкоштовна та спрямована на тих, хто прагне розвитку й має високу мотивацію. Учасниці, які успішно завершать програму, отримають сертифікат, що підтверджує новий рівень їхньої підготовки. Власниці сертифікатів TalentA-2024 також зможуть взяти участь у грантовій частині програми, де позмагаються за фінансову підтримку від Corteva Agriscience для розвитку власного бізнесу та допомоги своїм громадам. Грантовий фонд цього року дорівнює 1 мільйон гривень і буде розподілений між переможницями за рішенням експертної ради. Імена переможниць оголосять у березні 2025 року.

TalentA – програма розвитку та підтримки фермерок

Джерело: radmr.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua