На Грушевського в Коростені планують облаштувати "Алею слави"

21 жовтня 2024 р. 12:50

21 жовтня 2024 р. 12:50


17 жовтня у міськвиконкомі відбулося пленарне засідання 36-ї сесії Коростенської міської ради VIII скликання, під час якого депутати розглянули 64 різнопланових питання, повідомляє КоростеньМедіа.

Зокрема, перед присутніми депутатами у залі було визнано повноваження депутата Коростенської міської ради VIII скликання, учасника АТО Романа Геннадійовича Ільяшука. Вітаємо!

Секретар міської ради Олександр Олексійчук доповів про проєкт рішення про внесення змін до програм соціальної підтримки захисників та захисниць України по Коростенській громаді на 2023-2025 роки зі змінами.

– Мова йде про розробку концепції щодо облаштування «Алеї слави» в районі будівлі №3 по вул. Грушевського. Облаштування такої алеї вже назріло давно, про це наголошували і близькі родичі наших загиблих Героїв. Тож ми провели зібрання за участю родичів загиблих та обрали місце за пам’ятником «Покрови Божої Матері» біля Палацу культури. Там достатньо гарне місце і довільна площа, тому тут і вирішили облаштовувати «Алею слави».

Також буде складений кошторис – скільки це коштуватиме і, я сподіваюся, зробимо це якомога скоріше.

В свою чергу Олександр Степанович проінформував і стосовно підтримки військовослужбовців.

– Ми збільшуємо програму на 3 мільйони, з них 2 мільйони це надання субвенції на придбання підсилювачів сигналів для квадрокоптерів нашої 47-ї бригади «Магура» і 1 мільйон для 30-ї окремої механізованої бригади, де служить багато коростенців, і саме на їх прохання ми надаємо цю субвенцію.

Та 1 мільйон, не збільшуючи програму, ми змінюємо отримувача у програмі. Минулої сесії ми додавали це до субвенції, однак змінюється отримувач, тому що в 13-му окремому десантно-штурмовому батальйоні немає казначейського рахунку, в зв’язку з чим отримувачем цього мільйона є наша поліська 95 бригада.

Під час сесії депутати також підтримали рішення про звернення депутатів Коростенської міської ради до Президента України та Верховної Ради України щодо недопущення зменшення соціальних гарантій і соціального захисту та порушення прав населення, постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про внесення змін до бюджету Коростенської міської громади на 2024 рік присутнім доповіла начальник фінансового управління Людмила Бардовська.

– За 9 місяців бюджет нашої громади перевиконаний на суму 15 млн 699 тис. грн. Пропонується направити ці кошти відповідно до звернень, які ми отримали від розпорядників коштів на задоволення їхніх потреб по галузях на наступні цілі: 850 тис. грн для забезпечення діяльності водопровідного каналізаційного господарства, а саме на капітальний ремонт на комунальному підприємстві «Водоканал», 600 тис. грн на утримання та поточний ремонт кладовища (розширення зони, де проводиться поховання захисників та захисниць України), 1 млн 961 тис. грн на погашення різниці в тарифах, які виникають на КП «Водоканал» на послуги централізованого водопостачання та водовідведення, 9 млн грн виділяється на погашення різниці між тарифами для КП «Теплозабезпечення», 59 тис. грн пропонується направити на придбання та встановлення обладнання для проведення щоденної о 9-й годині ранку загальнонаціональної хвилини мовчання та 3 млн грн на надання субвенції для військових частин (про що написано вище).

На Грушевського в Коростені планують облаштувати "Алею слави"

Джерело: korosten.today

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua