По вулиці Ковельській у Коростені відновили 8 будинків, що пошкодила рф

21 жовтня 2024 р. 15:58

21 жовтня 2024 р. 15:58


Будівельні роботи з відновлення 8-ми будинків, які були вщент зруйновані в березні 2022 року від російського авіаудару по вул. Ковельська (колишня Воровського), завершилися, повідомляє КоростеньМедіа.

Зокрема 19 жовтня відбувся огляд цих будинків координаторами проєкту по відбудові, міським головою Володимиром Москаленком, начальником УПСЗН Ігорем Єсіним тощо.

Варто нагадати, що координаторами цього проєкту є ГО «Вся Україна», які, власне, і знайшли кошти на це.

Як розповів директор компанії «Домокомплект» Святослав Хохлов-Некрасов, будинки побудовані за допомогою СІП-технології, тобто готової СІП-панелі, яку клеять і ріжуть на їхньому виробництві в Київській області під проєкт, який попередньо узгоджують з клієнтами.

– Ми будуємо за індивідуальним проєктом, у нас є свій архітектор, і ця технологія чудова тим, що не має будь-яких архітектурних обмежень. З цими 8-ма будинками ситуація склалася така, що на кожну ділянку був виділений однаковий бюджет, тож ми розробили стандартний проєкт, але на кожній ділянці з господарем його будинку трішки змінювали місцями, можливо, кухню чи спальню. Але приблизно всі будинки, які ми будували, складають 55 квадратних метрів в середині та одноповерхові. В цілому, це звичайна двокімнатна квартира.

Собівартість одного такого будинку складає 23,5 тис євро. Наразі ж завершений перший етап, на виході якого ми маємо закриту «коробку»: утеплену покрівлю, зроблений фасад, встановлені зовнішні вікна та двері, зроблений дах.

– Тоді як всередині у нас поки що немає жодних робіт. Вже наступний етап – розкладка мереж (вода, опалення, електрика, газ), після цього гіпсокартон і обробка стін (шпалери, штукатурка тощо). Це те, що нам далі погодять по бюджету, – продовжує пан Святослав.

Цього сонячного вихідного дня мешканці відновлених будинків від усього серця і з посмішкою на обличчі дякували усім причетним за можливість жити у своєму будинку на своїй рідній вулиці Ковельській.

Слова щирої вдячності за пророблену роботу координаторам проєкту та партнерам висловив і міський голова Володимир Москаленко.

– Дуже приємно, що за короткий час ви змогли зробити таку велику роботу. З травня почали, і вже зараз ми бачимо будинки, які на сьогодні стоять. Тому щира подяка ГО «Вся Україна», нашим канадійським друзям, Українській архієпархії греко-католицької церкви, яка найперша відгукнулася на допомогу.

bydposhe211024 kor 1 min

По вулиці Ковельській у Коростені відновили 8 будинків, що пошкодила рф

Джерело: korosten.today

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua