Національний кешбек: питання й відповіді

22 жовтня 2024 р. 14:25

22 жовтня 2024 р. 14:25


З 22 по 31 жовтня буде нараховано перший кешбек! Накопичили понад 2 гривень у вересні за покупки українських товарів? Очікуйте на свій перший кешбек і витрачайте з задоволенням!

  • Хто може брати участь у програмі?

У програмі добровільно можуть брати участь громадяни України, старші 18 років, а також виробники та продавці українських товарів.

  • Які товари доступні в рамках програми?

В рамках програми доступні товари українського виробництва, в тому числі лікарські та медичні вироби, які додані виробником до спеціального Переліку. Кешбек не надається на підакцизні товари за виключенням алкогольних напоїв, вироблених без додавання спирту, а саме — вин виноградних, вин плодово-ягідних і напоїв медових.

  • Яка максимальна сума кешбеку на місяць?

При купівлі українських товарів з використанням банківських карт, покупцеві буде нараховуватись кешбек в розмірі 10% від їхньої вартості, але не більше 3000 гривень на місяць.

  • Як і коли будуть нараховуватись кошти?

Кошти від кешбеку за минулий місяць будуть зараховуватись на спеціальні банківські рахунки учасників програми до 20 числа наступного місяця. Наприклад, за покупки у вересні кешбек буде зараховано до 20 жовтня.

  • На які товари не нараховується кешбек?

Кешбек не нараховується на підакцизні товари, зокрема алкогольні напої (крім виноградних та плодово-ягідних вин, а також медових напоїв), тютюнові вироби та пальне.

  • Чи є часові обмеження на використання кешбеку?

Використати кошти, які будуть нараховані на банківські рахунки українців у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

  • На що можна витратити отриманий кешбек?

Отримані кошти можна використати на локальні послуги. Серед них: медичні послуги, спорт, кіно, ресторани, оплата комунальних послуг, транспорту, мобільного зв'язку. Також кешбек можна використати на підтримку ЗСУ або купівлю військових облігацій.

  • Чи можна зняти кошти з рахунку готівкою?

Зняти готівку з рахунку, на який нараховують кошти за кешбек, неможливо. Використати їх можна лише для безготівкових розрахунків на оплату послуг.

  • Чи можливе внесення змін до вже поданої заявки до Переліку українських виробників/продавців?

Український виробник може вносити зміни до заяви про приєднання до Переліку українських виробників. Так само і продавець може вносити зміни до заяви про приєднання до Переліку продавців.

  • Скільки буде діяти програма?

Експериментальний проєкт діє до 31 грудня 2025 в межах фінансування, що буде передбачено бюджетом на 2025 рік. Пілотний етап буде діяти з 2 вересня 2024 по 31 грудня 2024. Використати кешбек, отриманий за покупки в вересні - листопаді, можна буде до 31 січня 2025 року. Кошти кешбека, нараховані за покупки в грудні, будуть виплачені в лютому 2025 року і їх можна буде використати впродовж 2025 року.

  • Які можуть бути причини виключення продавця або виробника з програми?

Якщо продавець або виробник порушує правила участі в програмі.

  • Які банки беруть участь у програмі?

Наразі у програмі авторизовані: ПриватБанк, Ощадбанк, Sense Bank (Сенс Банк), А-банк, ПУМБ, UKRSIBBANK (Укрсиббанк), monobank (Універсал Банк), Укрексімбанк, Глобус, Укргазбанк, Банк Кредит Дніпро

  • Хто реалізує програму “Національний кешбек”?

Координатором програми Національний Кешбек виступає Міністерство економіки України. В реалізації проєкту беруть участь Міністерство цифрової трансформації України, АТ “Зроблено в Україні”, ДП “Дія”, Державна податкова служба, розрахунковий банк - Ощадбанк та уповноважені банки України. Технологічним партнером в реалізації програми виступає міжнародна платіжна система Mastercard. Операційним партнером проєкту є міжнародна компанія платіжних технологій Visa.

  • Що робити, якщо ви помітили товар, який не відповідає умовам програми?

Якщо ви виявили товар, який не відповідає умовам програми, наприклад, не вироблений в Україні, перейдіть за цим посиланням , щоб повідомити про порушення. Ваше звернення допоможе нам зберігати прозорість і чесність програми.

Національний кешбек: питання й відповіді

Джерело: romanivska-gromada.gov.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua