В Олевській громаді перейменували 15 вулиць і провулків

22 жовтня 2024 р. 15:01

22 жовтня 2024 р. 15:01


Відповідно до розпорядження Житомирської обласної військової адміністрації , в Олевській громаді перейменували ще 15 вулиць та провулків.

Перейменування відбувається відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

"Попередньо Олевською міською радою було проведено громадські слухання, щоб дізнатись думку громадськості. Частину вулиць і провулків було перейменовано за пропозиціями мешканців вулиць. Втім, частину вулиць і провулків місцеві жителі відмовились перейменувати, запропонувавши залишити існуючу назву. На сесії міської перейменували ті вулиці й провулки, де на відповідних громадських слуханнях визначилися з новою назвою ", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до Закону, якщо назви, які вважаються маркерами російської імперської політики, не будуть змінені – повноваження про перейменування отримує відповідна обласна державна адміністрація. Житомирська ОВА допомогла з перейменуванням вулиць, майданів та провулків, громадам, які не зробили цього самостійно у відведений законодавством термін.

В розпорядженні в.о. начальника Житомирської ОВА №449 йдеться: «…Зобов’язую перейменувати топонімічні об’єкти у населених пунктах Житомирської області без зміни нумерації будівель згідно з додатком 1».

В Олевській громаді це такі вулиці й провулки:

Screenshot 2024 10 22 13.51.38

В Олевській громаді перейменували 15 вулиць і провулків

Джерело: korosten.today

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua