Для обміну кращими практиками впровадження цифрових технологій: Мінсоцполітики та компанія Epson посилюють співпрацю

22 жовтня 2024 р. 20:53

22 жовтня 2024 р. 20:53


Міністерство соціальної політики України та компанія Epson посилюють співпрацю. Нещодавно у Мінсоцполітики відбулась зустріч Міністерки Оксани Жолнович із Головою Представництва компанії Epson в Україні — Олександрою Ткаченко. Участь у зустрічі також взяв CDTO Мінсоцполітики Костянтин Кошеленко.

Сторони обговорили такі напрями співпраці:

·        спільний розвиток та впровадження інноваційних технологій у сфері цифрової трансформації соціальної сфери;

·        обмін досвідом у використанні інформаційних технологій, комп’ютерного обладнання та офісного програмного забезпечення;

·        застосування сучасних технологій для збереження паперових документів.

« Дуже важливо залучати розробників та виробників до розвитку та впровадження нових цифрових рішень у соціальній сфері.

Серед пріоритетів спільної роботи Мінсоцполітики з Epson — цифровізація процесів, що пришвидшить роботу соціальних працівників. А це своєю чергою дозволить їм приділяти  більше часу людині, яка потребує соціальної підтримки» , — зазначила Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

Співпраця передбачає декілька етапів. Зокрема, на першому з них компанія Epson вже розпочала опрацьовувати демонстраційний інформаційний зразок: як може бути облаштоване робоче місце соціального працівника. Йдеться насамперед про автоматизацію створення е-документів.

Олександра Ткаченко, голова представництва Epson Europe B.V. в Україні, наголосила, що меморандум про співпрацю є важливим кроком до соціальної трансформації та впровадження інноваційних рішень в країні.

« Компанія Epson має міжнародні та локальні проєкти і практики, що успішно працюють вже багато років в соціальній сфері. Ми прагнемо, щоб робочі місця соціальних працівників були обладнані сучасною цифровою економічною та екологічною технікою. Це значно прискорить документообіг, спростить процедури обробки даних та вивільнить час для інших задач працівників», — прокоментувала пані Олександра Ткаченко.

Зазначимо, що це вже друге укладене партнерство в межах відкритого Меморандуму про співпрацю у сфері цифрової трансформації соціальної сфери.

Також нагадаємо, що виробники та постачальники інформаційно-комунікаційного обладнання (вендори), також можуть долучитися до підписання відкритого Меморандуму про співпрацю у сфері цифрової трансформації соціальної сфери.

Джерело:  Міністерство соціальної політики

Для обміну кращими практиками впровадження цифрових технологій: Мінсоцполітики та компанія Epson посилюють співпрацю

Джерело: zt.20minut.ua