На Закарпатті система БПД оголосила новий конкурсний відбір медіаторів

02 вересня 2024 р. 16:12

02 вересня 2024 р. 16:12


Розпочався конкурсний відбір медіаторів, які залучатимуться центрами з надання безоплатної правничої допомоги: прийом документів до 20 вересня. Про це повідомляють в Координаційному центрі з надання правничої допомоги.

Медіатори залучатимуться для врегулювання конфліктів між потерпілими та неповнолітніми підозрюваними, обвинуваченими у вчиненні кримінального правопорушення відповідно до державної Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними, обвинуваченими у вчиненні кримінального правопорушення.

Хто може взяти участь у відборі

Фахівці, які мають вищу освіту, та пройшли відповідну підготовку:

  • до набрання чинності Законом України «Про медіацію» (далі – Закон) пройшли навчання базовим навичкам медіатора (медіації) обсягом не менше 48 годин, що підтверджується відповідними сертифікатами
  • або пройшли базову підготовку медіатора, проведену суб’єктом освітньої діяльності за програмою обсягом (тривалістю) не менше 90 годин навчання, у тому числі не менше 45 годин практичного навчання, що включає теоретичну підготовку і відпрацювання практичних навичок та, після підтвердження набутих компетентностей, отримали сертифікат базової підготовки медіатора.

Як взяти участь у конкурсі

  • Уважно вивчити оголошення ( спрощена інструкція )
  • До 20 вересня подати заяву про участь та інші документи через форму: https://legalaid.gov.ua/contest-mediators/
  • З 24 вересня по 1 жовтня пройти дистанційний курс «Функціонування системи надання безоплатної правничої допомоги» та успішно скласти тести
  • З 10 по 23 жовтня пройти індивідуальну співбесіду

Результати конкурсу будуть опубліковані до 11 листопада на сайті системи БПД .

Що робитимуть медіатори

Медіатори, які пройдуть конкурсний відбір, будуть включені до Реєстру медіаторів, які залучаються центрами з надання безоплатної правничої допомоги, та зможуть укласти з центром з надання БПД договір про надання послуг з медіації.

Медіатори залучатимуться до надання послуг з медіації з метою врегулювання конфлікту між потерпілим та неповнолітнім підозрюваним, обвинуваченим у вчиненні кримінального правопорушення відповідно до державної Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними, обвинуваченими у вчиненні кримінального правопорушення ( наказ Міністерства юстиції України, Міністерства внутрішніх справ України, Офісу Генерального прокурора від 22 липня 2024 року № 2176/5/501/176).

До надання послуг з медіації в інших категоріях конфліктів (спорів), медіатор, включений до Реєстру, залучатиметься по мірі прийняття відповідний нормативно-правових актів, яку будуть регулювати питання забезпечення надання послуг з медіації центрами з надання безоплатної правничої допомоги.

Оплата послуг

Оплата винагороди медіатора здійснюється за рахунок Державного бюджету України відповідно до Порядку оплати послуг з медіації медіаторам, які залучаються центрами з надання безоплатної правничої допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 січня 2024 року № 63.

На Закарпатті система БПД оголосила новий конкурсний відбір медіаторів

Джерело: ko.net.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua