Ужгород сьогодні попрощався із загиблим Героєм – командиром гармати артилерійського взводу

04 вересня 2024 р. 20:02

04 вересня 2024 р. 20:02



Микола Сергійович Гаєвої народився 17 грудня 1995 року в Ужгороді. Навчався в місцевій школі №9, згодом в Ужгородському економічному ліцеї. Вищу освіту почали здобувати в Ужгородському національному університеті на історичному факультеті, а згодом в Українському католицькому університеті – був випускником гуманітарного факультету УКУ магістерської програми «Історія». Мав і релігійну освіту – навчався в теологічному інституті у Брюховичах.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії Микола взяв академічну відпустку і добровільно вступив до лав Збройних Сил України 24 лютого 2022 року.

Воював у різних напрямках. 27 серпня 2024 року, захищаючи Україну на складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ на Курському напрямку, Микола Гаєвої загинув.

«Талановий історик, який мав бронь і міг залишитися в тілі, проте добровільно пішов на фронт. Він воював і загинув. Біль невимовний», ― написав на своїй сторінці в соцмережах історик Вахтанг Кіпіані.

Прощалися із Героєм на набережній Незалежності. Віддати шану воїну прийшли близькі та рідні, друзі, секретар міської ради Ігор Чорній, військові, містяни.

Від головнокомандувача ЗСУ генерала Олександра Сирського зачитали пам'ятний лист на знак глибокої вдячності за смертне обслуговування в лавах Збройних Сил.

Після заупокійної літургії жалобна хода пройшла до Пагорба Слави, де Миколу Гаєвого поховали із військовими почестями.

Вічна пам'ять і шана воїну!

Ужгород сьогодні попрощався із загиблим Героєм – командиром гармати артилерійського взводу

Джерело: transkarpatia.net

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua