Розікрали на ремонті автодороги понад 5 млн грн: на Закарпатті викрили керівників підрядних організацій

05 вересня 2024 р. 20:48

05 вересня 2024 р. 20:48


Підозрювані завищували вартість робіт при виконанні меншого їх обсягу. За заволодіння бюджетними коштами їм може загрожувати до 12 років позбавленні волі.

Викрили схему з розкрадання бюджетних коштів оперативники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчі слідчого управління обласної поліції.

Переможцем у тендерах на проведення ремонту ділянок автодороги були комерційні структури, які, як встановило слідство, підконтрольні одній людині.

З метою заволодіння коштами зловмисники вносили недостовірні відомості до звітної документації, зокрема щодо завищення обсягів фактично виконаних будівельних робіт та їх вартості.

На підставі офіційних документів з фіктивними даними на рахунки підрядних організацій були перераховані кошти. За результатами експертних досліджень сума, якою заволоділи фігуранти, сягає 5 млн грн.

На підставі отриманих доказів керівникам підрядних організацій повідомили підозри за ч. 3 та 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Проводяться заходи з відшкодування державі завданих збитків. Заходи з викриття проводилися спільно з працівниками Закарпатського Управління служби безпеки. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

За заволодіння бюджетними коштами передбачене покарання - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Розікрали на ремонті автодороги понад 5 млн грн: на Закарпатті викрили керівників підрядних організацій

Джерело: westnews.info (Закарпаття)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua