Швеція надасть 43,9 мільйона євро на підтримку опалення та електропостачання в Україні

06 вересня 2024 р. 09:59

06 вересня 2024 р. 09:59


Завдяки цим коштам (500 мільйонів шведських крон) вдасться встановити дві газові турбіни для виробництва електроенергії.

Виробничий комплекс охоронятимуть, щоб мінімізувати наслідки російських атак, повідомляють в уряді Швеції.

За цей проєкт відповідає Шведське агентство з міжнародного розвитку та співробітництва разом з Україною та іншими міжнародними фінансовими установами. Сучасне виробниче підприємство має запрацювати вже у 2025 році.

За підрахунками Світового банку, ця підтримка може допомогти виробляти електроенергію для 185 000 людей, що стане найбільшим внеском Швеції в енергопостачання України.

«Ці 500 мільйонів шведських крон стануть одним із найбільших внесків Швеції в енергопостачання України та допоможуть виробляти електроенергію для лікарень і тисяч українських будинків», – заявив міністр енергетики, бізнесу та промисловості Ебба Буш .

В уряді зазначили, що ця допомога спрямована на задоволення потреб найбільш вразливих верств населення і її надаватимуть паралельно з тим, що Швеція вже надає для українського енергетичного сектору.

Нагадаємо, у травні 2024 року президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки між країнами. Згідно з угодою, упродовж 2024–2026 років Швеція надасть Україні військову допомогу на 75 мільярдів шведських крон (близько 6,5 мільярда євро), що становитиме приблизно 2,2 мільярда євро на рік. Сума допомоги зростатиме протягом десятирічного терміну дії документа.

Швеція надасть 43,9 мільйона євро на підтримку опалення та електропостачання в Україні

Джерело: mukachevo.rayon.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua