Розпочато розслідування за фактом смерті військового із Закарпаття

06 вересня 2024 р. 15:41

06 вересня 2024 р. 15:41


Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони західного регіону.

За даними слідства, 1 вересня дорогою до навчального центру у 52-річного військовослужбовця, який перебував у автобусі із іншими військовими, почалися судоми і він втратив свідомість.

Чоловіка невідкладно доставили до реанімаційного відділення лікарні у м. Свалява. Медики боролися за його життя, однак через два дні він помер.

Наразі допитано свідків і родичів військового, встановлюються інші очевидці події. Крім цього, призначено судово-медичну експертизу, перевіряються усі обставини і версії події.

Досудове розслідування здійснюють слідчі районного відділу Головного управління Нацполіції у Закарпатській області.

"Цей випадок потребує всебічного і неупередженого розслідування. Нині відомості про кримінальне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 128 ККУ внесені до ЄРДР. З метою з'ясування всіх обставин справи, я скерував запит до Генерального прокурора. У разі виявлення порушень, вимагатиму притягнення до відповідальності винних посадових осіб, незалежно від їхніх звань, рангів та посад, які вони обіймають", — написав Дмитро Лубінець.

У Закарпатському територіальному центрі комплектування також прокоментували інцидент: " 28 серпня поточного року громадянин під час розпиття алкогольних напоїв зі своєю співмешканкою застосував до неї засоби фізичного впливу, внаслідок чого співмешканка змушена була звернутися до правоохоронних органів. Після проведених відповідних законних процедур громадянина було доставлено до 2-го відділу Мукачівського РТЦК та СП для перевірки військово-облікових даних, внаслідок чого було встановлено, що громадянин підлягає призову на військову службу по мобілізації. Після проходження військово-лікарської комісії (наголошуємо, що ВЛК є позаштатними та жодним чином не підпорядковуються ТЦК та СП) громадянин був призначений до відправки в команду до навчального центру.

01.09.2024 року під час транспортування команди до навчального центру громадянин звернувся до супроводжуючих військовослужбовців зі скаргами на погіршення самопочуття. Військовослужбовці прийняли рішення про виклик карети швидкої допомоги, і громадянина було госпіталізовано до КНП «Свалявська міська лікарня» Свалявської міської ради Закарпатської області. На жаль, 04.09.2024 року громадянин помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи встановлено, що смерть настала внаслідок природного захворювання (ішемічний інфаркт лівої півкулі головного мозку) і не пов'язана з травматичними подіями.

Після оприлюднення допису Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця керівництво Закарпатського ОТЦК та СП негайно провело робочу зустріч з представником Уповноваженого в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії".

✉

Розпочато розслідування за фактом смерті військового із Закарпаття

Джерело: uzhgorod.net.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua