Книжка ужгородця Олександра Гавроша увійшла до Почесного  списку Міжнародної ради з книг для молоді (IBBY)

06 вересня 2024 р. 17:32

06 вересня 2024 р. 17:32


Міжнародна рада з книг для молоді (IBBY), що знаходиться у швейцарському місті Базель, оголосила Почесний список кращих дитячих книжок 2024 року.

189 видань із 68 країн увійшли до престижного міжнародного каталогу, що складається раз на два роки і представляє роботи кращих літераторів, ілюстраторів та перекладачів.

Українське письменство представлене книжкою відомого дитячого письменника з Ужгорода Олександра Гавроша «Врятувати Тараса Шевченка», видану харківським видавництвом «Фоліо».  Повість із серії «Музей пригод» розповідає про пригоди київських музейників у 1847 році та арешт Тараса Шевченка. Як зазначає автор, його метою було доступніше й цікавіше розповісти школярам про життя Т.Шевченка у Києві. Повість «Врятувати Тараса Шевченка» рекомендована до вивчення у новій шкільній програмі.

Український художник Ростислав Попський представлений  ілюстраціями до книжки «Там, де блукають сни» (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА), а перекладачка Ганна Яновська – віршованим перекладом книжки «Як знайти лева» (видавництво «Ранок»).

Вручення дипломів Почесного списку Міжнародного ради з книг для молоді відбулося 1 вересня 2024 року в італійському місті Трієст під час 39-го Всесвітнього конгресу IBBY. Виставки книжок-переможців заплановані у Швеції, Японії, Кореї,  на відомих книжкових ярмарках у Франкфурті (Німеччина) та  Болоньї (Італія).  Постійні колекції книг Почесного списку IBBY зберігаються в Мюнхені, Цюріху, Братиславі, Санкт-Петербурзі, Токіо, Куала-Лумпурі, Тусоні.

З повним переліком Почесного списку Міжнародної ради з книг для молоді (IBBY) можна ознайомитися тут ibby.org/awards-activities/awards/ibby-honour-list/ibby-honour-list-2024

✉

Книжка ужгородця Олександра Гавроша увійшла до Почесного  списку Міжнародної ради з книг для молоді (IBBY)

Джерело: uzhgorod.net.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua