Підсумки «Рамштайн-24»: яку військову допомогу отримає Україна від союзників

07 вересня 2024 р. 08:50

07 вересня 2024 р. 08:50


У Німеччині на авіабазі США «Рамштайн» відбулося вже 24 за рахунком засідання Контактної групи з питань оборони України.

За результатами засідання союзники оголосили кілька пакетів військової допомоги, інформує Район.Закордон.

Міністр оборони Борис Пісторіус заявив, що Німеччина у співпраці з Данією та Нідерландами готується передати ЗСУ майже 80 бойових танків Leopard 1A5.

Також Німеччина передасть Україні 12 гаубиць Panzerhaubitze 2000, пише Spiegel. Шість машин Україна отримає цього року, ще шість – у 2025 році.

Нідерланди нададуть ракети «повітря-повітря» та запчастини для F-16 на суму 80 млн євро, повідомляє міноборони країни.

Також до пакета допомоги увійдуть генератори, невеликі транспортні засоби, необхідні матеріали для технічного обслуговування, спеціалізовані інструменти. Строки поставок та інші деталі не озвучуються.

Міністр оборони Канади Білл Блер заявив, що його країна передасть Україні 80 840 ракетних двигунів CRV-7 і 1300 боєголовок до них, повідомля є канадське міноборони.

Ці ракети зараз, за словами міністра, готуються до відправки в Польщу . Раніше їх використовували військово-повітряні сили Канади (RCAF) на винищувачах CF-18, але зараз ракетні двигуни списані.

Крім того, Блер повідомив, що цього тижня пілоти Збройних сил України прибули до Канади, щоб розпочати підготовку до польотів на винищувачах F-16.

«Канада взяла на себе керівництво елементом FLIT Коаліції військово-повітряних сил UDCG (AFCC) – завдяки інвестиціям у розмірі 389 млн доларів протягом п’яти років у навчання пілотів F-16 для українського персоналу. Цей пакет підтримки включає запуск поглибленого навчання пілотів. У рамках нашої підтримки AFCC Канада також надаватиме критичне обладнання та іншу підтримку українським авіабазам і флоту», – заявив він.

Блер також повідомив, що цього місяця в Україні розпочнуться тренування з ЗСУ на безпілотниках Teledyne FLIR Skyranger, подарованих Канадою.

Іспанія передасть Україні ще одну батарею ЗРК MIM-23 HAWK – Міноборони країни.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки 6 вересня оголосили про новий пакет військової допомоги для України . Сума допомоги становить 250 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що у Німеччині відбулося вже 24 за рахунком засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» . Президент Володимир Зеленський прибув з візитом до Німеччини , де взяв участь у засіданні цієї Контактної групи.

Підсумки «Рамштайн-24»: яку військову допомогу отримає Україна від союзників

Джерело: mukachevo.rayon.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua