В Україні запрацював «Національний кешбек»

07 вересня 2024 р. 21:52

07 вересня 2024 р. 21:52


⚡️🇺🇦 В Україні запрацював «Національний кешбек». Програму підтримки для виробників, продавців і споживачів презентували в ОВА під час чергової онлайн-зустрічі «Діалог влади та бізнесу».

🔹Впровадження національного кешбеку – одна з частин платформи «Зроблено в Україні». Основна мета ініціативи полягає в тому, щоб українське стало товаром першого вибору, розповів директор департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Тарас Триндяк.

💬 «З 2 вересня „Національний кешбек“ почав функціонувати в тестовому режимі. Механізм програми дуже простий і зручний для всіх учасників. Виробник маркує товар, щоб його було легко побачити на полицях магазину, споживач купує й отримує 10% від вартості придбаного, а держава допомагає бізнесу виготовляти більше та краще», – наголосив Тарас Триндяк.

✅ Спільний проєкт Мінекономіки, Мінцифри та державного комерційного підприємства «Дія» реалізовуватиметься у два етапи. Перший триватиме з 2 вересня по 31 грудня 2024 року, другий – протягом усього наступного року.

📍Зараз до програми «Національний кешбек» долучилося вже 6 закарпатських виробників. Серед них компанії, котрі виготовляють харчові продукти, напої, косметичні засоби, корми та меблі, відзначила заступниця директора департаменту економічного та регіонального розвитку ОВА Мирослава Фатула.

💬 «Реєстрація для участі в пілоті триває на порталі Дія. Вимоги до продавців дуже прості – вони мають бути на загальній системі оподаткування, приймати карткові розрахунки від клієнтів та перевірити свою облікову систему щодо передачі в чек цифрового значення штрихового коду товару. Щодо виробників товарів, то долучитися до програми може будь-хто, чиї виробничі потужності розташовані в Україні», – зауважила Мирослава Фатула.

💳 За її словами, для участі в «Національному кешбеку» споживач має відкрити спеціальну картку в будь-якому з банків-учасників програми. Зараз це можна зробити в мобільних застосунках чи відділеннях ПриватБанку, Ощадбанку, Sense Bank, ПУМБ, А-Банку, Глобус, Укрсиббанку, Акордбанку, Універсал Банку (monobank), Банку «Глобус» та Банку Кредит Дніпро. Згодом, аби вигідно здійснювати покупки, треба оновити мобільний застосунок Дія та обрати послугу Національний кешбек.

💪 Максимальний обсяг кешбеку – 3 тис. грн на місяць. Його можна буде витратити на медичні та комунальні послуги, мобільний зв’язок, спорт, кіно, квитки на поїзд, задонатити на ЗСУ або придбати військові облігації. Важливо, що зняти кошти зі спеціальної картки буде неможливо.

💙💛 Перелік товарів, які долучаються до програми, щоденно оновлюється на сайті ➡️ madeinukraine.gov.ua.

В Україні запрацював «Національний кешбек»

Джерело: transkarpatia.net

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua