Послуга «Шлюб онлайн»: в Україні одружилися перші пари через Дію

13 вересня 2024 р. 14:12

13 вересня 2024 р. 14:12


У Дії українці можуть подати заяву й пройти повний цикл одруження в застосунку, перебуваючи як в одному приміщення, так і в різних містах чи країнах.

Лише за перші три доби роботи сервісу отримано понад 1 200 заяв про одруження в застосунку, а з початку бета-тестування через Дію вже одружилося майже 200 пар. Про це пише 24 канал.

Україна стала першою країною, якій вдалося запустити комплексну послугу, що замикає весь цикл одруження онлайн – від пропозиції та церемонії в Дії до підпису актового запису й доставки свідоцтва про шлюб.

«Інші країни намагалися впровадити онлайн-шлюб. Зокрема, у деяких штатах США чи в еміратах ОАЕ дозволяли одруження по відеоконференції. Такі можливості відкрили під час пандемії, коли люди не могли бути фізично разом через обмеження. Однак комплексну послугу Україна запустила першою», – зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров .

Як відбувався бета-тест «Шлюбу онлайн»

На бета-тестування одруження в Дії зареєструвалося 2 500 пар. Це перші українці, які вирішили оформити шлюб просто в застосунку. Серед них – військові, закохані, які перебуваються на відстані, і просто люди, що цікавляться технологіями й хочуть тестувати інновації.

«Ми дивилися, як працює послуга, що можна вдосконалити чи пришвидшити. Загалом ще на етапі тестування переконалися, що сервіс працює: як і планувалося, взаємодії реєстрів та платформи відеозв'язку відпрацювали чітко й ефективно. Звичайно, були випадки, коли через хвилювання хтось із молодят забував пароль від Дія.Підпису чи зв'язок був не зовсім стабільним під час знеструмлень. Однак кожна з пар сказала своє диджитал – «так»», – розповів Михайло Федоров.

Пропозиція у Дії

Відтепер можна в кілька кліків запропонувати одружитися.

Для цього потрібно:

  • Зайти в Дію;
  • Вибрати Сервіси – Шлюб онлайн – Зробити пропозицію;
  • Надіслати в месенджер другій половинці посилання з пропозицією одружитися.

У коханої чи коханого є 14 днів на те, щоб відповісти «Так» чи відхилити пропозицію.

Усього за дві доби роботи послуги українці зробили понад 416 тисяч пропозицій. Із них – понад 49 тисяч були прийняті.

Як працює «Шлюб онлайн»

Щоб одружитися через Дію, потрібно зробити всього кілька кліків – авторизуватися в застосунку – серед сервісів вибрати Шлюб онлайн – Заява про шлюб.

Далі необхідно заповнити заяву про реєстрацію шлюбу, вибрати дату й час, сплатити адмінзбір та вказати адресу, куди доставити свідоцтво після одруження. Засвідчуєте заяву Дія.Підписом.

В обрану дату весілля  потрібно під'єднатися по відеоконференції в Дії, щоб стати чоловіком та дружиною. Сам процес одруження відбувається з використанням платформи відеозв'язку Webex від Cisco. А церемонію проводить працівник цифрового офісу ДРАЦСу, який Мін'юст створив для надання електронних послуг.

Після того як сказали «Так», засвідчуєте актовий запис про шлюб Дія.Підписом, він підтягнеться в Дію. Свідоцтво про реєстрацію шлюбу можна замовити доставкою Укрпошти за адресою чи забрати у відділенні.

«Тож якщо ви давно планували одружитися, але не хотіли йти о 7 ранку в ДРАЦС чи стояти в чергах, то зараз саме час зробити унікальну диджитал-пропозицію в Дії», – зазначив Михайло Федоров.

Послуга «Шлюб онлайн»: в Україні одружилися перші пари через Дію

Джерело: mukachevo.rayon.in.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua