Майбутні дипломати відвідали Генеральне Консульство Угорщини   в місті Ужгород

17 жовтня 2024 р. 11:25

17 жовтня 2024 р. 11:25


Цими днями студенти факультету міжнародних економічних відносин відвідали Генеральне консульство Угорщини в обласному центрі Закарпаття, у рамках навчальної дисципліни «Дипломатична і консульська служба», яку викладає досвідчений дипломат-консул, завідувач кафедрою міжнародної політики Ален Панов.

Студенти-міжнародники мали змогу ознайомитися з основами консульської роботи, про яку їм розповіли провідний консул Генерального Консульства України в Ужгороді др. Арон Чех, консул з питань культурної дипломатії Едіна Албертне Шімон та консул-аташе з зовнішньо-економічної дипломатії Олександра Чізмадіа.
Провідною темою були основні положення консульської роботи , історія консульських зв’язків та статусу консула. Спікери також детально розкрили питання культурної дипломатії, налагодження взаємовідносин у галузі освіти, надання гуманітарної допомоги. Окремим блоком було виокремлено пріоритетність економічної дипломатії, зокрема у пошуку та супроводженні інвесторів, експорту, імпорту та наданню сприяння бізнесу акредитуючої держави в державі перебування. Важливим аспектом став розгляд питань дипломатичного етикету та протокольних звичаїв.
Окрім теоретичної розповіді, для майбутніх дипломатів було організовано один з видів прийняття – «ранішня кава» - який часто застосовується у сучасній дипломатичній практиці.
По завершенню лекції   та прийняття, студентам зробили екскурсію по території установи та надали можливість побачити живий процес прийому документів , обробки даних та видачі документів.
Таким чином студенти-міжнародники зробили наступний крок до вивчення курсу «Дипломатична і консульська служба». Подібний формат є складовою програми, що поєднує в собі теоретичні завдання з практичною складовою і реалізується кафедрою міжнародної політики Факультету міжнародних економічних відносин у співпраці з Закарпатським осередком Спілки дипломатів України.

admin

Майбутні дипломати відвідали Генеральне Консульство Угорщини   в місті Ужгород

Джерело: www.rionews.com.ua