50 тисяч українців «поклали» сайт з національним тестом з медіаграмотності

17 жовтня 2024 р. 13:22

17 жовтня 2024 р. 13:22


Понад 50 тисяч українців за перші три години взяли участь у Національному тесті з медіаграмотності, який проходить сьогодні 17 жовтня 2024 року. Сайт зазнав рекордної активності і тимчасово вийшов з ладу: щохвилини тест намагалися пройти 10 тисяч людей, – повідомляють організатори. За їхніми словами, це рекордний показник за три роки його проведення. Для порівняння: у 2023 році у тесті взяли участь 26 тисяч учасників.

«Ми не очікували такого потоку користувачів, але це прекрасно підкреслює важливість теми медіаграмотності. Та доводить, що українці прагнуть бути більш стійкими до маніпуляцій та дезінформації. Ми працюємо над збільшенням потужності платформи і закликаємо всіх спробувати пройти тест пізніше. Вся інформація доступна у соцмережах Фільтра», Ольга Кравченко, керівниця національного проєкту з медіаграмотності «Фільтр».

Сайт з тестом вже відновлено, і організатори працюватимуть з технічною підтримкою протягом дня, аби всі охочі змогли  пройти тест у зручний час. Окрім цього, тест буде доступний не лише 17 жовтня, а й надалі. Тож кожен українець зможе перевірити власний рівень медіаграмотності.

Однак щоб долучитися до розіграшу призів та отримати сертифікат, тест потрібно пройти 17 жовтня з 8:30 до 23:59.

Нагадаємо, тест складається з 25 питань, що охоплюють 5 тематичних блоків. 50 учасників, які покажуть найкращі результати, отримають призи, серед яких подарункові сертифікати, портативні зарядні пристрої, термокружки та інші приємні сюрпризи.

Щоб взяти участь, перейдіть за посиланням: https://filter.mcsc.gov.ua/ . Результати тесту будуть опубліковані 18 жовтня на сайті проєкту «Фільтр».

50 тисяч українців «поклали» сайт з національним тестом з медіаграмотності

Джерело: zaholovok.com.ua