У Боздоському парку відкриють спецмайданчик для вигулу собак

17 жовтня 2024 р. 15:25

17 жовтня 2024 р. 15:25


На вільній ділянці у Боздоському парку тривають роботи зі встановлення спеціально облаштованої площадки для тренування та вигулу собак, аналогів якій у нашому регіоні немає.

Як розповів на своїй офіційній сторінці у Facebook директор Боздоського та Підзамкового парків Євген Молнар площадка буде розділена на дві частини.

Перша частина буде облаштована спеціалізованими елементами для тренувань чотирилапих друзів, другу ж частину облаштували для прогулянок з домашніми улюбленцями. Окрім того, поруч встановлять і дитячий майданчик з прогумованим покриттям, де малеча зможе весело проводити час, поки дорослі вигулюватимуть собак.

На вході до майданчику площею більше 600 кв.м. будуть встановлені лавиці з урнами, а вхід до неї облаштований сучасною бруківкою.

По всій площі буде встановлено огородження, а сам майданчик повністю освітлюватиметься у темну пору доби.

Як вдалося дізнатися журналістам видання Ungvar info , проєкт вирішили реалізувати після чисельного звернення до керівництва парку від мешканців багатоповерхівок у Боздоші та ужгородців, які чи не щодня вигулюють собак на території Боздоського парку.

Питання облаштування локації для чотирилапих друзів обговорювалось також з представниками громадських організацій, які професійно опікуються тренуванням собак на Закарпатті, зокрема з головою ГО МКК Мукачівської кінологічної школи «Замкова стража» та іншими місцевими активістами з цього напрямку.

Для ширшого розуміння та врахування всіх деталей до консультації була залучена також кінологічна служба МВС. Представники державної кінологічної служби зазначили важливість та користь від реалізації такої площадки в місті Ужгороді, де її раніше ніколи не було.

Після звернення від ужгородців Євген Молнар відреагував на цей запит, долучив до обговорення професіоналів та взявся за реалізацію.

Як виглядатиме проєкт у його кінцевому результаті ви можете переглянути нижче.

У Боздоському парку відкриють спецмайданчик для вигулу собак

У Боздоському парку відкриють спецмайданчик для вигулу собак

Джерело: uzhgorod.net.ua