В обласній лікарні в Ужгороді врятували від ампутації руку 54-річному хустянину

18 жовтня 2024 р. 11:27

18 жовтня 2024 р. 11:27


Про це йдеться на сторінці медзакладу.

У Закарпатську обласну клінічну лікарню імені Андрія Новака госпіталізували 54-річного мешканця Хустського району, який отримав травму лівого передпліччя внаслідок роботи з болгаркою.

Спочатку пацієнта доставили в травматологічне відділення Хустської районної лікарні, де йому надали першу медичну допомогу – зробили первинну хірургічну обробку рани.

За словами судинного хірурга ЗОКЛ ім. А.Новака Федора Горленка, їм зателефонували з району, розповіли про випадок, і так як травма потребувала вузького спеціаліста, прийняли рішення доставити його в Закарпатську обласну клінічну лікарню. У таких важких випадках дуже важливий час: чим більше його проходить від отриманої травми, тим менше шансів зберегти руку.

«Після дообстеження пацієнта відразу взяли в операційну. Під час ревізії рани ми виконали пластику ліктьової та променевої артерії і пластику ліктьового нерва. Так, як дві артерії на передпліччі у пацієнта були повністю пересічені, ми з’єднали їх кінець в кінець і цим відновили повну прохідність артерій, кровообіг та цілісність м’язів», – розповів лікар.

Оперативне втручання виконали судинний хірург Федір Горленко та лікар-інтерн Микола Дячук, анестезіологічне забезпечення провів Василь Шерегій.

За словами пацієнта, зараз почувається добре, дякує лікарям за збережену руку та гарне ставлення всього медичного персоналу відділення.

В обласній лікарні в Ужгороді врятували від ампутації руку 54-річному хустянину

Джерело: uzhgorod.net.ua