7-річна дитина впала в колодязь у Міжгір’ї

18 жовтня 2024 р. 17:33

18 жовтня 2024 р. 17:33


Медики врятували 7-річного хлопчика, що впав у колодязь у Міжгірʼї. Зараз дитина у реанімаційному відділенні. Про це розповіли у Закарпатському центрі екстреної медичної допомоги.

У Міжгірʼї в «швидку» зателефонувала жінка, яка просила про допомогу сину, який впав у колодязь.

Вже за 10 секунд бригада медиків мчала на допомогу. Один диспетчер передавав виклик бригаді, а інший заспокоював маму та пояснював, що негайно потрібно робити до приїзду швидкої. За 4 хвилини медики вже були на місці.

«Стан хлопчика важкий: порушена свідомість, сатурація — 64%, переохолодження — температура тіла 34,8°C, хрипи в легенях, — розповідає лікар Надія Грохола. — У таких ситуаціях рахунок йде не на хвилини, а на секунди. Ми діяли максимально швидко: підключили кисень, монітор, зігріли і одразу ж зателефонували до Міжгірської лікарні, що транспортуємо важкого пацієнта після утоплення. У приймальному відділенні нас чекали педіатр і реаніматолог. Зараз дитина знаходиться у реанімаційному відділенні».

Як зазначила Надія Грохола, подібний випадок трапився два місяці тому — тоді в цей же колодязь впало маля ще меншого віку — 1 рік 9 місяців.

«На щастя, тоді дитинку врятували, хоча стан її теж був важкий».

7-річна дитина впала в колодязь у Міжгір’ї

7-річна дитина впала в колодязь у Міжгір’ї

Джерело: zakarpattya24.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua