Іршавська ДПІ: платникам – про застосування норм податкового законодавства

18 жовтня 2024 р. 19:24

18 жовтня 2024 р. 19:24


Іршавська ДПІ: платникам – про застосування норм податкового законодавства

Відвідувачі центру обслуговування платників Іршавської ДПІ Головного управління ДПС у закарпатській області отримують кваліфіковані роз’яснення від фахівців інспекції щодо застосування норм податкового законодавства.

Так, під час зустрічі з платниками, податківці інформують їх про порядок нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; земельного податку та мінімального податкового зобов’язання; проведення звірки у разі виявлення розбіжностей між даними в податковому повідомленні-рішенні та даними платника.

Крім того, податківці ознайомлюють платників з електронним сервісом «Електронний кабінет платника» та мобільним за стосунком «Моя податкова», за допомогою яких можна перевірити стан розрахунків із бюджетом, подати декларацію, отримати довідки про сплачені податки, відсутність заборгованості тощо. А з 1 травня в Електронному кабінеті можна отримати Витяг щодо розрахунків з бюджетом, окремо за кожний рік, починаючи з 2013 року, в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску. Раніше отримати такий документ можна було тільки за звітні періоди поточного року.

Також податківці розповідають, що суб’єкти господарювання, які здійснюють продаж алкоголю, тютюну або палива мають застосовувати РРО або ПРРО та обов’язково видавати покупцям фіскальні чеки. Звертають увагу підприємців і на належне оформлення найманих працівників та виплаті їм заробітної плати на законодавчо встановленому рівні.

Громадянам розповідають про право на податкову знижку за витратами, понесеними у 2023 році та наголошують на важливості дотримання норм заповнення платіжних інструкцій для сплати платежів.

За матеріалами Іршавської ДПІ
ГУ ДПС у Закарпатській області

Іршавська ДПІ: платникам – про застосування норм податкового законодавства

Джерело: transkarpatia.net

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua