Євроколію між Чопом та Ужгородом планують добудувати до кінця року

18 жовтня 2024 р. 19:34

18 жовтня 2024 р. 19:34


До кінця 2024 року Укрзалізниця планує добудувати колію європейського стандарту між Чопом та Ужгородом. Загалом треба прокласти 8,3 км нової колії, з них уже готові 3,5 км. Євроколія та широка колія функціонуватимуть паралельно. Вартість проєкту – 1,3 млрд грн.

Як у п’ятницю, 18 жовтня, повідомила пресслужба Укрзалізниці, наразі спеціалісти перекладають широку колію, вирівнюючи її на перегоні Струмківка – Чоп, де надалі також паралельно буде укладена євроколія.

«Уже перекладено 3,5 км колій з 8,3 км необхідних. Ці роботи планується завершити поточного року. Крім того, відремонтовано міст і триває оновлення відповідних комунікацій», – йдеться у повідомленні.

«Пасажири та перевізники вантажів наступного року вже відчують на собі його ефект. Адже це нові зручні пасажирські маршрути та ще більші логістичні можливості для вантажоперевезень», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Нагадаємо, між Ужгородом та Чопом будуть функціонувати дві паралельні колії: широка – 1520 мм та євроколія – 1435. Загальна вартість проєкту 1,3 млрд грн, 50% фінансується з фонду ЄС Connecting Europe Facilit (CEF). Укрзалізниця отримала можливість реалізувати цей проєкт у результаті успішної участі в конкурсному відборі проєктів CEF у 2022 році.

Євроколію між Чопом та Ужгородом планують добудувати до кінця року

Джерело: zaholovok.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua