На Закарпатті голова МСЕК і троє лікарів за гроші оформляли інвалідність ухилянтам

22 жовтня 2024 р. 17:56

22 жовтня 2024 р. 17:56


СБУ на Закарпатті викрила голову обласної медико-соціальної експертної комісії та трьох спільників, які за хабарі оформлювали ухилянтам інвалідність для зняття з військового обліку. Загалом по Україні підозри отримали вже 64 посадовці МСЕК в різних регіонах.

Як у вівторок, 22 жовтня, повідомили у пресцентрі СБУ, на Закарпатті спецслужби викрили голову обласної МСЕК і трьох її спільників, які за різні суми хабарів оформлювали ухилянтам інвалідність для зняття з військового обліку. Наразі невідомо, чи серед фігурантів є керівник МСЕК на Закарпатті Юрій Веклинець, якого звільнили з посади напередодні .

За даними джерел zaholovok.com.ua у правоохоронних органах, зараз перевіряється причетність Юрія Веклинця до злочинної схеми із оформленням інвалідностей для ухилянтів.

У пресцентрі СБУ також уточнюють, що загалом у різних регіонах України вже скасовано 4106 висновків про інвалідність, яку призначали на підставі фіктивних документів. Також Служба безпеки викрила злочинні групи, до яких входили представники МСЕК у Харківській, Рівненській, Миколаївській областях.  Крім того, СБУ перевіряє факти незаконного отримання інвалідності окремими посадовцями: на сьогодні ці перевірки охоплюють майже 2,4 тис. таких осіб.

На Закарпатті голова МСЕК і троє лікарів за гроші оформляли інвалідність ухилянтам

Джерело: zaholovok.com.ua