Нове житло отримають чотири дитбудинки сімейного типу, які перемістилися на Закарпаття

22 жовтня 2024 р. 19:25

22 жовтня 2024 р. 19:25


Нове житло отримають чотири ДБСТ, які перемістилися на Закарпаття з інших регіонів. Комфортні домівки для багатодітних родин з Дніпропетровської, Донецької, Харківської та Херсонської областей вдасться придбати за фінансової підтримки держави.

«Наш регіон отримав понад 17 млн грн субвенції з держбюджету на купівлю житла для вимушено переміщених дитячих будинків сімейного типу. Свої заявки подали 4 родини, в яких виховуються 33 неповнолітніх, зокрема й діти з інвалідністю. Зараз у громадах для них активно шукають помешкання», – наголосив під час засідання профільної регіональної комісії Юрій Гузинець - заступник голови Закарпатської ОВА.

За його словами, ключове завдання сьогодні – максимально підтримати ті сім’ї, які в непростий час виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для того, щоб ці родини почували себе безпечно й комфортно в нашому регіоні, важливо об’єднати зусилля обласної влади, служб у справах дітей та органів місцевого самоврядування.

Цього року відбулися деякі зміни в порядку та умовах надання субвенції на придбання житла для ДБСТ. Про них розповіла начальниця обласної служби у справах дітей Світлана Якімеліна.

Вона відзначила, що загалом ОВА отримала п’ять пропозицій щодо потреби в субвенції з державного бюджету на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу. Їх подали Чинадіївська, Виноградівська, Великодобронська, Сюртівська та Ужгородська територіальні громади.

Під час засідання свої пропозиції членам комісії представили уповноважені особи тих громад, де планують проживати ДБСТ. Уже знайшли комфортне житло для родин та підготували всю необхідну документацію для його придбання у Виноградівській, Великодобронській та Чинадіївській ТГ. Пошуки помешкання для однієї родини паралельно тривають в Ужгородській і Сюртівській громадах.

Світлана Якімеліна підкреслила, що сума виділеної субвенції менша від прогнозованої вартості житла, тож область звернеться до Мінсоцполітики з проханням розглянути можливість виділення додаткового фінансування.

Закарпатська ОВА

Нове житло отримають чотири дитбудинки сімейного типу, які перемістилися на Закарпаття

Джерело: www.rionews.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua