На Закарпатті перебуває з візитом делегація Полтавської області

22 жовтня 2024 р. 19:39

22 жовтня 2024 р. 19:39


На Закарпатті перебуває з візитом делегація Полтавської області

☝️ Кілька днів тому голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай разом із головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким домовилися почати роботу з втілення міжрегіональної співпраці – реалізації спільних проєктів у різних сферах.
👉 І ось сьогодні делегація Полтавської області, очолювана виконавчим директором Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування Володимиром Микійчуком відвідала Закарпаття..
👉 Під час зустрічі Роман Сарай разом із першим заступником Андрієм Шекетою, заступником Василем Дем’янчуком, обласною депутаткою - головою постійної комісії з питань бюджету Наталією Штефуцею презентували гостям нашого краю Закарпаття. Розповіли про інвестиційну привабливість регіону, про роботу з релокованим бізнесом, зведення житла для вимушено переміщених осіб та реалізацію проєкту будівництва реабілітаційного центру для військових в Ужгороді «4.5.0. Recovery Center».
👉 Директор КП «Закарпатський інформаційно-аналітичний центр» Валентин Пацкан поділився досвідом запровадження в області діджіталізації різних сфер. Зокрема, делегації з Полтавщини було презентувано програми "Безпекове Закарпаття"», «Допомога Закарпаття» та розповіли про запровадження електронного документообігу у 33 територіальних громадах краю і який зовсім скоро синхронізує роботу обласної ради, обласної військової адміністрації та ще 31 громади з аналогічними системами відповідних державних та урядових організацій.
👉 Також директорка «Агенції регіонального розвитку Закарпатської області» Ганна Цімболинець розповіла про транскордонне співробітництво Закарпаття з країнами-партнерами. Для гостей це – вкрай важлива і цікава тема, адже після отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС, для багатьох регіонів нашої держави відкриваються нові можливості. Полтавська область також лише починає свою роботу з міжнародними фондами і представників тамтешнього місцевого самоврядування цікавлять різні нюанси отримання грантів.
🤝 Голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай побажав гостям з Полтавщини насолодитися часом, проведеним на Закарпаття, поєднати приємне з корисним – набратися не лише позитивних емоцій від перебування в нашому краї, але й отримати необхідні знання для подальшої роботи та реалізації спільних міжрегіональних проєктів.

На Закарпатті перебуває з візитом делегація Полтавської області

Джерело: transkarpatia.net