День медичного працівника: урочистості у Запоріжжі

25 липня 2024 р. 18:13

25 липня 2024 р. 18:13


Вже вдруге 27 липня в Україні відзначатимуть День медичного працівника. Привітали лікарів із професійним святом і в Запоріжжі. З початком великої війни медики взяли на себе ще більше обов’язків — рятувати життя наших захисників, проводити складні хірургічні втручання та протезування.

“Медичний працівник завжди був дуже важливим, – сказав завідувач відділення травматології та ортопедії КНП «Міська лікарня № 9 Євген Бойко, – і в мирний, і у військовий стан. У військовий час це особливо важливо, тому що люди отримують травми внаслідок бойових дій, травми дуже важкі. Я, як травматолог, хочу побажати мирної травми, щоб ми повернулися якомога швидше до мирної травми, мирного життя. Перемоги всім хочу побажати, а також сили і натхнення.”

З нагоди професійного свята досвідчених лікарів нагородили відзнаками від міськвиконкому, обласної адміністрації, а також вручили відзнаки президента України.

“Це величезний скарб і труд, який ви робите, – сказав начальник Запорізької ОВА Іван Федоров. – Перш за все, військовий шпиталь. Не дивлячись на те, що багато цивільних лікарів стали до колективу військового шпиталю, починаючи зі стабілізаційних пунктів, точніше від окопу, стабілізаційних пунктів, в наших лікарнях рятуються десятки тисяч тих людей, хто сьогодні боронить нашу державу, це дійсно те, що заслуговує на повагу.”

“Саме завдяки вам, нашим янголам-охоронцям, ми це здоров’я зберігаємо, – додала секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко. – І саме завдяки вам, в цей непростий для нашої держави час, ми рятуємо кожне життя, кожного воїна, кожного цивільного. Допомагаємо народжуватись новій людині, новому українцю або україночці, все це завдяки вам. Завдяки вам ми цінуємо наших людей, завдяки вам дбаємо про їх здоров’я, завдяки вам ми дбаємо про містян.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

День медичного працівника: урочистості у Запоріжжі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

День медичного працівника: урочистості у Запоріжжі

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua