У Запоріжжі підняли олімпійський прапор

26 липня 2024 р. 15:17

26 липня 2024 р. 15:17


Поки Париж лише готується до відкриття ХХХІІІ літніх олімпійських ігор,  у Запоріжжі вже підняли олімпійський прапор. Україну на спортивних аренах французької столиці представлятимуть 140 атлетів. Є у національній збірній і два запорізькі спортсмени. Про урочисту церемонію підняття стяга – у матеріалі.

У Запоріжжі замайорів олімпійський прапор. Місто стало одним із багатьох обласних центрів, де підняли державний та спортивний стяг із нагоди відкриття ХХХІІІ літніх олімпійських ігор у Франції. Право підняття  прапорів отримали досвідчені спортсмени, а також юні вихованці спортивних шкіл міста.

“Олімпійські ігри – це завжди про досягнення держави, про повагу до держави, – наголосила секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко. – У нашій державі зараз непрості часи, нам складно жити, складно думати про майбутнє, і наші спортсмени у надскладних умовах готові виборювати повагу , гідність своєї країни, представляти Україну на міжнародній арені.”

“Ми ще раз доведемо всьому світу, що Україна вистояла, – сказала начальниця управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОВА Наталія Власова, – адже ми на рівні з усіма країнами світу будемо змагатися у цих стартах. І ми віримо в нашу команду, ми надихаємося ними, ми бажаємо їм перемог.”

“Тому ми повинні підтримати їх і вболівати за кожного всім серцем, – зазначила легкоатлетка, бронзова призерка Олімпійських ігор-2000 у Сіднеї Олеся Повх. – Так, щоб вони це відчули. А я  на власному досвіді знаю, як відчувається підтримка рідного дому на змаганнях такого високого рівня.”

“Запоріжжя на Олімпійських іграх у Парижі представлятимуть два атлети, – повідомив Президент України Володимир Зеленський, – срібний призер із греко-римської боротьби Олімпійських ігор-2020 Парвіз Насібов та стрибунка у воду, медалістка чемпіонату Європи Вікторія Кесар. Представники спортивної спільноти високо оцінюють їхні шанси на  нагороди на змаганнях у Франції.”

“У Парвіза дуже великі шанси на медаль, – впевнена Олеся Повх. – Ніколи не можна щось прогнозувати, але з Парвізом, мабуть, можна.”

А передавати здобутий на світових спортивних аренах вогонь перемоги від нинішніх чемпіонів наступним поколінням – це багаторічна традиція, що склалась у Запоріжжі. Тож молоді є на кого рівнятися, переконані наставники олімпійців.

“Я, як тренер збірної олімпійської команди України, брала участь у чотирьох олімпійських іграх, – розповіла заслужений тренер України зі стрибків у воду Тетяна Турова. – І була учасницею перших олімпійських ігор, коли ми вперше виступали зі своєю національною командою. Стрибуни у воду показали себе дуже добре. Ми маємо бронзову медаль Лєни Жупіної. І ми дуже горді, що маємо таких спортсменів. І підростаюче покоління дуже старається і робить все, аби повторити досягнення Оленки Жупіної.”

Церемонія відкриття Олімпійських ігор розпочнеться 26 липня о 20:30 за Київським часом. Спортивні змагання триватимуть до 11 серпня. Тож віримо у команду синьо-жовтих і бажаємо їй яскравих перемог.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

У Запоріжжі підняли олімпійський прапор

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

У Запоріжжі підняли олімпійський прапор

Джерело: tvmtm.online