Шаную воїнів. Біжу за героїв україни: забіг у Запоріжжі

02 вересня 2024 р. 17:29

02 вересня 2024 р. 17:29


Запоріжжя долучилось до Всеукраїнського забігу “Шаную воїнів, біжу за героїв України”. Стартували 31 серпня. Акція започаткована Міністерством ветеранів спільно з Міністерством молоді та спорту України. Мета забігу – вшанувати пам’ять загиблих захисників. В нашому місті у заході взяли участь понад 300 людей. Більше – у матеріалі.

Учасники готуються до забігу. Кожен має змогу на вибір зареєструватися  на дистанцію у 2, 5 чи 10 кілометрів. Перед початком забігу присутні вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання. Потім відбулася розминка.

“Пам’ятати цих людей, які віддали найцінніше – свої життя за захист нашої Батьківщини. Я вважаю, що кожен житель України від малого до великого повинен все життя пам’ятати подвиг цих людей, – ділиться учасник забігу Андрій, – і робити все, щоб пам’ять жила вічно.”

“Людина, яку я сьогодні представляю, був моїм тренером з пробіжки, – каже учасниця забігу Маргарита, – це неймовірно символічний для мене захід, адже він завжди хвалив мене за мій біг,  я хочу цим віддати йому шану. Це мій перший забіг, я не бувала в Запоріжжі вже дуже давно, я не мала змоги взяти участь в цьому заході раніше.”

“Акція була започаткована в 2018 році батьком загиблого героя, – розповіла т.в.о. начальника управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОВА Інна Киник. – Її підтримала вся Україна, кожен учасник міг зареєструватися, отримати свій номер, і визначити ту людину, за яку він буде сьогодні бігти, в його пам’ять. Сьогодні немає переможців, всі об’єднуються заради світлої пам’яті.”

До участі в забігу зареєструвалися понад 300 людей. Вікових обмежень не було. І ось бігуни вже на старті.

“Я біг за свого побратима, – розповів радник міського голови з питань ветеранської політики, учасник забігу Михайло Пирог. – Щороку за нього біжу, це Сергій Бурлака, француз, наш герой. Ми разом починали ще 2014 року, полк “Азов”. Він посміхнений, щирий, справжній, справжній герой. Дуже шкода, що така кількість наших героїв віддають життя і сплачують таку непомірну ціну за свободу і незалежність української нації, саме тому треба пам’ятати й цінувати це. На згадку отримали всі, хто приймає участь, потужний шеврон, який залишиться з нами. І при нагоді передам родині Сергія Бурлаки номерочок з його іменем, на згадку, на пам’ять, що ми пам’ятаємо.”

Учасникам, які бігли 10 кілометрів, вручили ще й спортивні відзнаки.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Шаную воїнів. Біжу за героїв україни: забіг у Запоріжжі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Шаную воїнів. Біжу за героїв україни: забіг у Запоріжжі

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua