Нідерланди пообіцяли підтримати Запорізьку область в енергонезалежності та будівництві укриттів

03 вересня 2024 р. 11:25

03 вересня 2024 р. 11:25


Прем'єр-міністр Нідерландів Дік Схоф з робочим візитом прибув до Запоріжжя, де відбулися перемовини між Україною та Нідерландами в частині гуманітарної підтримки, допомозі Запорізькій області з забезпеченням населення укриттями та енергонезалежністю.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський на своїй сторінці в мережі X.

У чому суть

«Сьогодні я попросив пана прем'єр-міністра, щоб Нідерланди взяли патронат над нашою Запорізькою областю. Щодо саме гуманітарних потреб - школи, бомбосховища, енергетика, укриття. Це для нас важливо. І у нас є кілька прикладів з нашими партнерами в інших областях. Це дійсно працююча модель», - повідомив Зеленський.

Нідерланди – одна з країн-лідерів оборонної коаліції з підтримки України в частині постачання озброєння, протиповітряної оборони, винищувачів F-16.

«На перемовинах з паном прем'єр-міністром ми говорили сьогодні, зокрема, про те, як збільшити захист від російського терору, наблизити справедливий мир. Ключові речі – це ППО, постачання Patriot, ракет, збільшення нашого флоту F-16. З цього приводу в нас вже є ідеї. Також обговорили оборонні пакети для України, снаряди, техніку, санкції проти Росії. Все те, що не дозволяє Росії відкривати нові фронти для України. Обговорили ми й конкретні потреби в будівництві укриттів, зокрема, в школах, потребу у безпечному транспорті. Обговорювали цю велику кількість дефіциту автобусів для наших дітей і інші речі, які ми потребуємо для нашої стійкості», - зазначив Володимир Зеленський.

Дік Схооф у Запоріжжі оголосив про новий пакет підтримки Києва на понад 200 мільйонів євро. Про це він теж написав у мережі X.

За його словами, під час візиту до Запоріжжя він запевнив, що Україна може розраховувати на подальшу підтримку та залучення Нідерландів. Прем’єр також висловив захоплення мешканцями міста, які продовжують жити за декілька десятків кілометрів від фронту.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти Україні продовжувати йти вперед. Не лише на лінії фронту, але й у повсякденному житті людей. Саме тому Нідерланди надають новий значний пакет підтримки на суму понад 200 мільйонів євро» , — зазначив він.

А що було раніше

У навчальному році 2024-2025 запорізькі школярі зможуть навчатися офлайн, тому міська влада має організувати шкільне харчування. Вперше харчування школярів буде організовано у вигляді кейтерінгу. Департамент освіти і науки Запорізької міської ради вже провів тендер для визначення підрядника, який надаватиме кейтерингові послуги у закладах середньої освіти.

Реклама

Нідерланди пообіцяли підтримати Запорізьку область в енергонезалежності та будівництві укриттів

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua