В яких школах Бердянська окупанти відкрили військові класи

03 вересня 2024 р. 12:34

03 вересня 2024 р. 12:34


Дітей готують до війни: в Бердянську відкрили клас росгвардії та шкільний спортклуб з армійського рукопашного бою, а Бердянському районі клас морської піхоти

Продовжуємо розповідати про шалені темпи мілітаризації молоді на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Клас росгвардії у гімназії №2

Учні класу росгвардії у Бердянську Фото: відео окупантів Учні класу росгвардії у Бердянську

Профільний клас росгвардії відкрили у захопленій гімназії №2 (школа №10). Вчити дітей будуть офіцери регіонального управління відомства та військовослужбовці з'єднання оперативного призначення Північно-Кавказького округу військ національної гвардії рф. Відкрили його на базі 8 класу, там буде навчатись 18 дітей.
Окрім різноманітних пропагандистських заходів, дітям викладатимуть знання з основ безпеки та антитерористичного захисту, прийоми самооборони та бойових мистецтв.

— Профильный класс росгвардии, открытый в нашей школе, даст возможность ребятам узнать о войсках правопорядка, изучить новые дисциплины, определиться с выбором будущей профессии. Их ждет увлекательное будущее, — заявила псевдо директорка Катерина Ліхая.

Спортивна підготовка від ФСБ

Відкриття центру спортивного виховання за підтримки ФСБ у школі №6 Фото: відео окупантів Відкриття центру спортивного виховання за підтримки ФСБ у школі №6

На базі бердянської школи №6 (директорка-зрадниця Олена Ізотова) відбувся запуск пілотного проекту з «патріотичного, морального та трудового виховання допризовної молоді». Його курує Фонд підтримки ветеранів бойових дій Управління спеціальних операцій «С» ЦСН ФСБ.

Фонд завіз до навчального закладу для дитячих тренувань: сумки армійського рукопашного бою, спецобмундирування, рукавички, скакалки, набивні мішки для відпрацювання ударів.

Фото: відео окупантів В яких школах Бердянська окупанти відкрили військові класи

— Команда фонда «С» приехала поздравить ребят и открыть спортивный клуб на основе армейского рукопашного боя, чтобы дети тренировались и радовались жизни, – заявив Сергій Поляк, вице-президент Фонду підтримки ветеранів бойових дій Управління спеціальних операцій «С» ЦСН ФСБ рф.

Тут також головний упор робиться на виховання вольових якостей та любови до країни-агресора.

У Бердянському районі клас морської піхоти на честь героя «сво»

Клас морської піхоти у школі села Новопетрівка Фото: відео окупантів Клас морської піхоти у школі села Новопетрівка

Підготовка майбутніх російських військових, — з такою ціллю рашистські військові морської піхоти Балтійського флоту відкрили спеціалізований клас на честь героя росії Володимира Носова в школі села Новопетрівка Бердянського району.

Так званий герой, родом із села Коровий Ручей Усть-Целемського району Республіки Комі, відзначився тим, що загинув у перший місяць нападу росії на Україну поряд з селом Любимівка Запорізької області.
Окупати заявили, що будуть робити все, щоб як можна більше наших дітей наслідували його приклад...

Это важный шаг в подготовке молодых людей, готовых посвятить себя служению родине, - заявила директора окупованої школи Новопетрівки Світлана Бахтикова.
Судячи з оприлюдненого відео у кадетському класі буде навчатись вісім хлопців та дівчат. Загарбники сподіваються, що клас згодом стане більше.

Військових класів в школах буде більше

Мілітаристська лінійка до Дня знань у школі села Новопетрівка Фото: відео окупантів Мілітаристська лінійка до Дня знань у школі села Новопетрівка

Нині за інформацією окупантів, у Запорізькій області діють дев'ять профільних класів росгвардії. З початком нового навчального року планувалося відкриття ще трьох нових профільних класів росгвардії у загальноосвітніх школах Бердянська та найближчих населених пунктів. І ситуація на нашій тимчасово окупованій території не унікальна. План по мілітаризації дітей стоїть перед усіма окупаційними адміністраціями. У тимчасово окупованому Маріуполі відкрили філію Нахімовського училища. Зараз там навчаються 240 дітей 5, 6, та 7 класів. А у тимчасово окупованих Донецьку та Луганську, де мілітаризація молоді почалась раніше, вже є випадки, коли діти після такого «навчання» у 16 років ставали до лав армії агресора і на жаль, гинули при військових діях.

Чи є участь у таких класах добровільною в тимчасово окупованому Бердянську, нашим журналістам поки невідомо.
Батьки з інших тимчасово окупованих міст повідомляли, що відмовитись від участі майже неможливо. Для цього потрібно писати відмову на дирекцію школи, а це може мати наслідки у вигляді неприємної розмови у представниками російських спецслужб.

Реклама

В яких школах Бердянська окупанти відкрили військові класи

В яких школах Бердянська окупанти відкрили військові класи

В яких школах Бердянська окупанти відкрили військові класи

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua