Президент України та прем’єр-міністр Нідерландів зустрілись із ветеранами

03 вересня 2024 р. 16:50

03 вересня 2024 р. 16:50


У Запоріжжі в рамках робочого візиту Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф зустрілися з ветеранами російсько-української війни. З оборонцями, які стояли на захисті України як з 2014, так і з 2022 року.

Під час зустрічі говорили про необхідність допомоги та підтримки армії. Зокрема, розмінування територій і надання якісного обладнання, а також  виробництво дронів і забезпечення запчастинами до них.

“Ми говорили з прем’єр-міністром, для нас дуже важливо, щоб ми працювали у цьому напрямку, – розповів президент України Володимир Зеленський. – Щоб прямі були договори, щоб ми не шукали альтернативи. Хоча, безумовно, відмовлятися ми не будемо від жодної країни. Чесно кажучи, нам має бути все одно, головне, щоб це доходило в Україну. Ми не говоримо про росію, про іран, тих, хто реально проти нас воює вже своєю зброєю. І найголовніше, що там, де ми налагодили масове виробництво, нам потрібні не тільки деталі, і не тільки спроможності. Нам потрібні гроші, ми про це говорили з прем’єр-міністром.”

“Я дивлюся на вас і думаю, яке в мене легке життя, – сказав прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схооф. – Думаю, що це найкращий спосіб сказати це. Як уже зазначив президент, ви ризикуєте своїм життям, і тому важливо гарантувати безпеку України й водночас гарантувати свободу України та свободу Європи. У Нідерландах ми дуже добре знаємо, що ви ведете не лише власну війну, а й війну за свободу Європи. Я хочу вам за це дуже подякувати.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Президент України та прем’єр-міністр Нідерландів зустрілись із ветеранами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Президент України та прем’єр-міністр Нідерландів зустрілись із ветеранами

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua