Вироби ручної роботи: виставка української культури

03 вересня 2024 р. 17:46

03 вересня 2024 р. 17:46


Їстівні пряники та букети, прикраси з бісеру та різноманітного каміння, в’язані вироби, мило ручної роботи. Усе це презентували у Палаці культури “Орбіта” на виставці української культури. А от організувала все це  активна молодь Запоріжжя спільно з менторами програми UPSHIFT за підтримки ЮНІСЕФ. Детальніше – у матеріалі.

Ярмарок, майстер-класи, лекції від майстрів народних ремесл – все це у «Незламному Хабі» в “Орбіті” підготували для відвідувачів. Захід присвятили українській культурі, тож кожен охочий міг знайти щось цікаве та корисне для себе. Наприклад, спробувати себе у ролі гончара.

“Будемо ліпити  руками, із справжньої глини, з справжньої глини з землі, – розповідає гончар Світлана. – Будемо створювати вироби за запитами людей, які будуть на майстер-класі. Це можуть бути різноманітні вироби, від посуду до скульптури, іграшки чи прикраси. У нас буде ручна ліпка, тобто найпрекрасніший інструмент – наші руки, і деякі стеки, скалки, різноманітні петлички. Все це допоможе, навіть мушельки і тканини – це текстура, яка нам допоможе створити красивий образ.

“Нам цікава українська культура, і зараз записалися на майстер-клас із ліпки з  глини та кераміки, – ділиться відвідувачка Анастасія, – і будемо ліпити чашки і вироби. Дуже подобається, тому що це розвиває українську культуру, дозволяє молоді доєднатися до таких більш традиційних процесів. Дуже рада, що в нашому місті є така можливість.”

Окрім гончарства, тут також діяли майстер-класи плетіння з бісеру та петриківського розпису. Організувала захід активна молодь Запоріжжя, а от допомагали їм у цьому ментори програми UPSHIFT за підтримки ЮНІСЕФ. Олексій Александрович, зізнається, так хотіли зацікавити містян та тим самим привернути увагу до української культури .

“Взагалі ідея цього заходу у тому, щоб показати людям, показати культуру нашої країни, – каже учасник програми UPSHIFT, співорганізатор заходу Олексій Александрович, – про те, що це більше ніж просто вишиванка, калина і так далі. Що в нас є багато ремесел, багато взагалі напрямків, які слід розвивати, і взагалі знати про них.”

Також на виставці влаштували і ярмарок, де можна було придбати на згадку різноманітні вироби ручної роботи народних майстрів, від браслетів з бісеру до їстівних смаколиків та м’яких іграшок.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Вироби ручної роботи: виставка української культури

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Вироби ручної роботи: виставка української культури

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua