Візуальні роздуми: ювілейна виставка Віктора Кадуріна у Запоріжжі

03 вересня 2024 р. 17:46

03 вересня 2024 р. 17:46


Майстер об’єктива Віктор Кадурін відсвяткував свій 75-річний ювілей відкриттям експозиції у виставковій залі Спілки фотохудожників. Представлені роботи за майже 40-річний творчий шлях митця. Про експозицію – у матеріалі.

Живопис аніліновими фарбами по ще вологій світлині. Дуже копітка процедура, яка не дає автору права на помилку, і зараз так, мабуть, вже ніхто не робить. Це – одна з ранніх робіт Віктора Кадуріна.

“Я кожен рік роблю нову експозицію, свіжі роботи, яких я не показував ще ніде, – ділиться фотохудожник Віктор Кадурін. – Та зараз я відступив від цього правила, і повісив мої перші роботи, при тому вони для мене дуже цінні. Вони всі, як так сказати, щоб не похвалитися, – медальні. Чи там лєнти заробляли, на виставках міжнародних.”

У фотографію Віктор Кадурін прийшов, вже будучи професійним художником. Тому в його творчості вдало поєднуються мистецький досвід, жага експерименту та свіжий погляд. Натюрморти Віктора Кадуріна містять в собі приховані підказки, тому кожен може побачити авторський меседж або щось своє. Адже мистецтво – це маленька таємниця.

“Творчість Кадуріна стоїть на межі між живописом і фотографією, – впевнена в.о. директора Запорізького обласного художнього музею Інга Янкович. – Фотографи – це люди, які вміють вхопити світло, і вміють зупинити мить. В даному випадку додається ще колір, додаються композиція, додаються неймовірні ефекти, які знає і якими володіє тільки сам автор.”

Та, крім натюрмортів, в експозиції можна побачити авторську гру з фактурами, натуру, що уходить, адже сам митець вважає себе її співцем. А чорно-білі кадри зроблені під час подорожей Африкою, адже мандри – одне із захоплень автора.

“Ви бачите сьогодні на виставці це різноманіття, справді, думок, серця, творчість художника, – каже голова Запорізької спілки фотохудожників Олег Бурбовський. – Фотохудожник, він втілює це у свої фотографічні твори.”

Найновіші роботи автора виконані шляхом сендвіча, коли кілька зображень примхливо переплітаються між собою, утворюючи романтичне полотно, нагадуючи розплески акварелі. Тож, попри ювілей, Віктор Кадурін не втомлюється експерементувати, завжди перебуваючи у творчому пошуку шляху митця.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Візуальні роздуми: ювілейна виставка Віктора Кадуріна у Запоріжжі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Візуальні роздуми: ювілейна виставка Віктора Кадуріна у Запоріжжі

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua