Як ветеранське подружжя відкрили власний квітковий магазин

04 вересня 2024 р. 16:21

04 вересня 2024 р. 16:21


У Запоріжжі колишні військові Іван Монько та Юлія Макарук започаткували власну справу. Кілька місяців тому відкрили квіткову крамницю. Вдалося їм це завдяки гранту від держави. Як зародився та розвивається ветеранський бізнес цієї пари – у нашому матеріалі.

Іван Монько та Юлія Макарук – колишні військові. Їхнім родинним бізнесом стала затишна квіткова крамниця. Тут завжди розмаїття квітів. Вони стають окрасою гарних запашних букетів та квіткових композицій.

Юлія розповідає, має цивільну професію перукаря-дизайнера. Нині завдяки цим знанням, а також фантазії та хисту й створює квіткові композиції і букети:

“Дивишся, яка там є фантазія, як бачу ту картинку, стараюся його перекласти в композицію. Якщо правильно зібраний букет по спіралі, він буде стояти. Якщо букет зібраний неправильно, він стояти не буде, якщо ти береш квітку. Вона повинна бути по вазі, треба відчувати і правильно її розподілити, я завжди перевіряю, коли складаю букет, стоїть – значить можна віддавати,” – розповідає пані Юлія.

“Деякі приходять, подивився, можна там скомбінувати, він сам каже які квіти, ми склали, а потім пропонуємо щось додати. Деякі кажуть, складіть мені букет, троянди, а хтось каже, мені готовий букет,” – додає пан Іван.

В асортименті також є й кімнатні рослини на будь-який смак. А також м’які іграшки та цукерки. Цей магазин вдалося відкрити зокрема завдяки гранту від держави:

“Спробували, надали, двічі ми отримували негативні відповіді, з третього разу ми отримали. Так, десь бізнес-план доробляли, переробляли, змінювали, але в результаті отримали,” – згадує пан Іван Монько.

Приємна особливість цієї квіткової крамниці – доступні ціни.

“Намагаємося квітку максимально наблизити до того рівня, щоб люди могли зайти з мінімальним бюджетом й отримати максимальні емоції, обрати любу квітку, букет, композицію, піти від нас із задоволенням. Люди приходять і уходять задоволені. До нас чоловік зайшов, каже: 7 квіток. Ми йому назвали вартість, і тут він каже: ой, ні, 15. Тут розумієш, що людина розраховувала на одну вартість, в результаті отримала іншу,” – додає він.

Власник крамниці Іван розповідає, вже мають і постійних клієнтів. Отже, у такий спосіб ветеранське подружжя знайшло себе у цивільному житті.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Як ветеранське подружжя відкрили власний квітковий магазин

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Як ветеранське подружжя відкрили власний квітковий магазин

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua