Запорізький водогін готують до зимового сезону

04 вересня 2024 р. 16:48

04 вересня 2024 р. 16:48


У Запоріжжі триває вдосконалення системи водопостачання перед зимовим сезоном. Нині роботи із заміни засувної арматури проходять на великому трубопроводі, який забезпечує питною водою жителів Олександрівського та Комунарського районів. У зв’язку з оновленням мережі споживання води для низки абонентів Запоріжжя було обмежено. Детальніше – у матеріалі.

Зранку не вщухають звуки спецтехніки по вулиці Чубанова: триває заміна запірної арматури на водогоні, який забезпечує водою багатоквартирні будинки в Олександрівському та Комунарському районах. Трубопровід ввели в експлуатацію ще у 1985 році, та з того часу запірні механізми зносилися та потребували ремонту.

“Потребують заміни деякі деталі водоводу, тож було прийнято рішення провести заміну засувки діаметром 350 міліметрів для подальшої нормальної роботи системи водопостачання. Проводиться зброс води з водоводу діаметром 1000 мм, який ми зупинили, щоб замінити засувки, щоб не заважала вода,” – пояснює начальник дільниці №3 КП “Водоканал” Денис Чуприков.
Разом із заміною засувок триває й ремонт тепломережі. Через масштабну роботу комунальників чимала кількість споживачів залишилася без водопостачання більше ніж на добу.

“На вводі в тепломережі, яка підключена до наших систем водопостачання водопровідної води вийшли з ладу засувки і вони вирішили їх замінити, і необхідно перекриття нашого водоводу. Буде процес заповнення системи водопостачання, він почнеться о другій годині ночі, і діаметр великий, необхідного його нормально запустити, щоб не було в подальшому проривів,” – додає пан Денис.

Для того аби забезпечити водою мешканців багатоквартирних будинків та інфраструктуру, на постійній основі відбувається підвезення води. А от з 6:00 ранку 5 січня водопостачання відновиться — запевняють комунальні служби.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Запорізький водогін готують до зимового сезону

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Запорізький водогін готують до зимового сезону

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua