Голова Запорізької ОВА про відключення світла: Наразі ситуація складна, готуємось до зими та розраховуємо на партнерів

04 вересня 2024 р. 17:23

04 вересня 2024 р. 17:23


У Запоріжжі та області наразі складна ситуація з відключеннями світла. Графіки змінюються по кілька разів на добу, при цьому Запорізька область продовжує готуватися до зими та можливих блекаутів.

«Ситуація в енергетиці продовжує бути складною. Кожного ранку ми спостерігаємо за черговими графіками відключення та за корективами цих графіків. Додаються додаткові черги по відключеннях, тож ситуація з енергетикою в Запоріжжі така ж складна, як і у всій нашій державі», — зазначив Іван Федоров.

Він розповів про підготовку до холодів, адже очікується, що під час опалювального сезону ситуація може погіршитися.

«Наша мета — підготуватися до осінньо-зимового періоду, коли ми очікуємо, що ситуація буде ще складніша. Наразі децентралізовано розбудовуємо генерацію на території Запорізької області. Плануємо до опалювального сезону та початку зими побудувати 30 мВт нової генерації. Це надскладна задача, але разом з нашими партнерами — UNICEF, UNDP, урядами Данії та Нідерландів — я сподіваюся, що ми встигнемо це зробити.

Сподіваюсь, що всі постачання додаткового когенераційного обладнання будуть зроблені в строк і наші підрядники встигнуть встановити всі ці установки. Якщо нам вдасться це зробити до початку опалювального сезону, то можемо сподіватись, що Запоріжжя і область будуть і з водою, і з теплом — це найактуальніша потреба, якщо у нас буде блекаут», — зазначив голова ЗОВА.

Графік відключень електроенергії на 4 вересня для Запоріжжя

Гендиректор МАГАТЕ про Запорізьку АЕС: «Ситуація крихка та нестабільна»

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram !

0

Голова Запорізької ОВА про відключення світла: Наразі ситуація складна, готуємось до зими та розраховуємо на партнерів

Джерело: 1news.zp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua