Російські сайти заповнені вакансіями лікарів у Бердянську

05 вересня 2024 р. 10:20

05 вересня 2024 р. 10:20


Окупанти намагаються набрати лікарів з рф для роботи у Бердянську

Але бажаючих їхати працювати лікарем з рф на ТОТ дуже мало, а ті хто погоджується зазвичай мають дуже низьку кваліфікацію.

У об'явах значиться, що звичайному сімейному лікарю, який погодиться приїхати в окуповане місто, окупанти пропонують заробітну плату 85000 рублів, щомісячну надбавку у зв'язку особливими умовами праці, соціальні виплати за програмою обов'язкового медичного страхування від 29 до 50 тис рублів, а тим хто погодиться їхати до села ще й єдиноразову виплату 2,2 млн. рублів.

Вакансії в медичні заклади Бердянська на російських ресурсах Фото: скріншот з сайта Вакансії в медичні заклади Бердянська на російських ресурсах


Але навіть ці гроші не можуть вирішити питання дефіциту медичних кадрів на ТОТ. Бердянці та мешканці інших населених пунктів постійно скаржаться на нестачу лікарів у закладах охорони здоров'я.

Визнає цю проблему й окупаціна влада. Нещодавна голова фейкового уряду Ірина Гехт заявила, що врачі приїздять на ТОТ тільки за вказівкою «регіонів-шефів»:
– Да, врачи - это отдельная история. Ведь и на материке есть дефицит кадров, а здесь это просто дефицит из дефицитов! Выручают регионы-шефы, которые командируют сюда своих медиков, приезжают бригады врачей, проводят диспансеризацию. Конечно, нужны узкие специалисты. Недавно были в тех же Пологах, там работает хирург из Пензы, он регулярно приезжает в командировку. Были в Каменке, там врач из Новгорода. Эти медики-вахтовики едут сюда по зову сердца, работают фактически 24/7. Без них было бы гораздо хуже, - вигадує про «зов серця» Ірина Гехт.

Що кажуть бердянці

Ті ж, кого присилають працювати з росії на ТОТ, за словами бердянців, зазвичай мають низьку кваліфікацію. Що говорять бердянці про медицину в окупації:

– Болит спина – не могу ходить. Пошел в поликлинику там какой-то неместный доктор сказал мне сделать снимок. Я сделал, вернулся, а он мне говорит, теперь вам надо найти того, кто сможет его «прочитать», я тут ничего не понимаю , - розповідає свою історію у соцмережах бердянець.

– Нечего удивляться, если врач из аула в 2023 назначила лечение коленного сустава керосином , - відповідають у чаті.

– Дайте телефон нормального лора, только не приезжего!

– У мамы больные почки, она периодически пролечивалась, последний раз еще до войны и вот снова прихватило. Только теперь идти не к кому – один врач из старой гвардии остался, но он работает в отделении больницы, чтоб попасть к нему, надо лечь в больницу. Вот и лечимся сами по старым схемам, которые у нас остались, только русские аналоги лекарств совсем не те, эффекта нет.

– У мене донька в лікарні лежала і випадково почула, як завідуючий їхнім відділенням, старий лікар, говорив по телефону і дуже-дуже обурювався не компетенцією кадрів, що прибули, прямо кричав у слухавку, що їм не можна хворих взагалі довіряти і лікарями їх називати не можна, і нарікав, що бердянців лікувати нема кому.

– Онкохворим взагалі хоч лягай та вмирай. У Бердянську немає онкологів, усіх посилають до Мелітополя, але й у Мелітополі один лікар працює на дві області – Запорізьку та Херсонську, тож поки ти до нього потрапиш, теж намаєшся. Та й не викликав він у мене довіри, бо не зміг поставити діагноз, сказав, що йому ще треба з колегами радитися. З якими колегами?

– С травматологами в Бердянске караул. Наш папа старенький упал и повредил ногу в области бедра, так его осмотрели кое-как, сделали, правда, рентген, но даже не сказали толком в чем проблема, или не понимают ничего, или просто не захотели вникать, сказали лежать и меньше двигаться, вот и все, бред какой-то. Раньше, при Украине, травматолог всегда называл диагноз, лечение, а теперь сказал, что «вроде все нормально».

– Мне нужно на операцию ложиться, операция не сложная, но очень боюсь, так как наслушалась рассказов об анастезии, которая сейчас очень странная. Уже несколько человек рассказывали, что людей после наркоза трясет, колотит, прямо подбрасывает и уже после операции люди очень тяжело отходят. Или анастезия у русских какая-то другая, или анастезиол оги бездарные. Как бы то ни было, лучше сейчас туда не попадать, пока Украина не вернется.

Реклама

Російські сайти заповнені вакансіями лікарів у Бердянську

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua