Гауляйтер кічігін розповів, як окупанти налаштовували російську освіту в Бердянському районі

05 вересня 2024 р. 11:15

05 вересня 2024 р. 11:15


Гауляйтер Бердянського району кічігін розповів як примушували вчителів до роботи в окупованих школах

Загарбники працювали окремо з кожним вчителем

Зрадник кічігін, якого рашисти призначили головою Бердянського району, в інтерв’ю пропагандистам розповів, що після окупації території колаборанти зіштовхнулися з тотальним дефіцитом кадрів. Ніхто не хотів, а судячи по постійним оголошенням про вакансії, й зараз не хоче, йти працювати на ворога. кічігін зізнається, що людей у окупаційне керівництво набирали не за професійними якостями, а за рівнем прихильності росіянам.

Окремо кічігін розповів про запуск окупованих шкіл у перший рік окупації. За його словами для того, щоб набрати хоча б мінімальну кількість вчителів та учнів, загарбники працювали окремо з кожним вчителем та батьками. Навіть, кликали на допомогу «психологів».

- По каждой школе проводилась индивидуальная работа по каждому работнику. Каждого за ручку приводили в отдел образования. Собирали детей, собирали родителей. По каждой школе проводилось собрание с учителями, с родителями. Вплоть до того, что привлекали психологов. Так как люди находились в другом информационном пространстве, люди были напуганы, дезинформированы, - розповів гауляйтер.

З повідомлень працівників освіти, які виїхали з ТОТ, українцям відомо, яку саме «роботу» проводили та хто в окупантів був у ролі «психологів». Тиск, погрози, тюрма, тортури – такі найрозповсюдженіші «психологічні» прийоми окупантів по роботі з представниками освіти. За даними дослідження українських науковців, станом на початок 2023 року 47% працівників освіти виїхали з окупованих територій Запорізької області.

За словами кічігіна загарбникам досі не вдалося повністю переконати людей навчати дітей за російською системою освіти. По фотозвітам ворога з окупованих шкіл видно, що навіть у відносно крупних населених пунктах Бердянського району в класах навчаються від 5 до 10 дітей.

- Мы постоянно работаем в этом направлении, - каже кічігін та жаліється що дітей в окупованих школах досі мало.

Гауляйтер кічігін розповів, як окупанти налаштовували російську освіту в Бердянському районі

Каральні органи окупантів розшукують дітей

Підтверджує його слова й окупаційна прокуратура на ТОТ Запорізької області, яка на цьому тижні відзвітувала, що виявили двох підлітків 12 та 14 років, які не відвідують школу в Якимівському та Чернігівському районах. Дітей примусово відправили до школи, а батьків, за офіційною інформацією, притягли до адміністративної відповідальності. Родини, у яких відмовляються навчати дітей за програмою країни-окупанта, визнаються родинами в «социально опасном положении» та з ними проводять «комплексную профилактическую работу».

- Прокуратура продолжает вести работу по выявлению детей, не получающих основное образование, - заявили окупанти.

Що було раніше

В Бердянську окупанти відкрили клас росгвардії та шкільний спортклуб з армійського рукопашного бою, а в Бердянському районі клас морської піхоти.

Реклама

Гауляйтер кічігін розповів, як окупанти налаштовували російську освіту в Бердянському районі

Джерело: primorka.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua