Ситуація на Запорізькій АЕС нестабільна. Гендиректор МАГАТЕ приїхав в Енергодар

05 вересня 2024 р. 11:27

05 вересня 2024 р. 11:27


5 вересня, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі відвідав територію тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), зокрема й градирню, де була пожежа.

Про це Рафаель Гроссі повідомив у своєму акаунті X.

У чому суть

Рафаель Маріано Гроссі, гендиректор МАГАТЕ, вп'яте з початку повномасштабного вторгнення відвідав територію тимчасово окупованої ЗАЕС. Зокрема, під час візиту він побував у градирні №1, у якій сталася пожежа в серпні 2024 року.

"Я в середині градирні, де ми можемо побачити, що залишилося від споруди через пожежу. Цю споруду не зможуть використовувати в майбутньому, тож, ймовірно, з часом її буде знесено", — повідомив Гроссі, перебуваючи всередині градирні.

Окрім цього, гендиректор МАГАТЕ відвідав насосну станцію для охолодження ЗАЕС та сховище свіжого палива.

"Ми проаналізуємо те, що побачили сьогодні. Допоки конфлікт не закінчиться або не перейде у фазу, де не буде більше військової активності, на мою думку не варто виключати ймовірність серйозної загрози", — зазначив Гроссі.

Рафаель Гроссі оцінив ситуацію на тимчасово окупованій ЗАЕС як "крихку та нестабільну".

А що було раніше

ЗАЕС, яку захопили російські військові, знову перебуває в зоні підвищеного ризику небезпеки. Ворог пошкодив лінію електропередач.

Реклама

Ситуація на Запорізькій АЕС нестабільна. Гендиректор МАГАТЕ приїхав в Енергодар

Джерело: gylyajpole.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua