Мешканку Мелітополя засудили до 13 років за донат на ЗСУ

05 вересня 2024 р. 11:27

05 вересня 2024 р. 11:27


Мешканку Мелітополя Юлію Ковешникову звинуватили у шпигунстві – окупаційний суд виніс їй вирок у вигляді 13 років позбавлення волі. За версією окупантів, жінка збирала інформацію про переміщення та дислокацію російської техніки.

У чому суть

«Встановлено, що з червня 2022 року по січень 2023-го Ковешникова збирала та передавала своєму співмешканцю, який проходить службу у Збройних силах України, відомості про місцезнаходження особового складу, техніки та озброєння підрозділів тимчасового управління мвс росії у Запорізькій області», – йдеться у повідомленні.

46-річна Юлія Ковешникова зникла ще 8 квітня 2023 року. Жінка просто вийшла на ринок і більше не повернулася. На сайті «Знайти своїх» рідні жінки опублікували допис з проханням допомогти її знайти.

А що було раніше

Як стало відомо українському підпіллю, до окупаційних адміністрацій спустились перші усні вказівки щодо реалізації об’єктів “спеціального інфраструктурного проєкту”. Саме так росіяни завуалювали створення та розбудову концентраційних таборів для нелояльного населення.

Реклама

Мешканку Мелітополя засудили до 13 років за донат на ЗСУ

Джерело: mltpl.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua