Окупанти продовжують будувати «Азовське кільце» через Мелітополь

05 вересня 2024 р. 12:21

05 вересня 2024 р. 12:21


Росіяни прагнуть поєднати Мелітополь з іншими окупованими територіями, включно з Кримом та Росією, єдиною дорогою. Вони будують не тільки нову залізницю, а й так зване «Азовське кільце» – автомобільний шлях протяжністю близько 1400 км.

Про це вони пишуть у своїх ЗМІ.

У чому суть

Через Ростов-на-Дону, Мелітополь, Маріуполь, Генічеськ, Скадовськ, Джанкой, Сімферополь, Керч, Краснодарський край, який об’єднує кілька магістральних трас в один сухопутний коридор довкола Азовського моря.

Наразі окупанти відзвітували про ремонт автошляхів від Новотроїцького до Чаплинки і від Асканії-Нова до траси Херсон-Джанкой. Крім цього, з осені 2023 року триває реконструкція дороги з Ростовської області у бік Маріуполя, яка розшириться з двох до чотирьох смуг.

План окупантів полягає в тому, щоб у подальшому з’єднати її з трасою «Таврида» в Криму і з трасою М4 у Краснодарському краї, таким чином замкнувши кільце довкола Азову.

Також на початку вересня у Ростовській області тимчасово обмежено рух на трасі Р-280 Ростов-на-Дону – Маріуполь – Мелітополь – Сімферополь. Причина обмеження – плановий ремонт деформаційних швів на мосту через Міус.

Роботи планується завершити за три тижні. На період ремонту рух організовано у реверсивному режимі. Порядок проїзду визначатиметься світлофором.

А що було раніше

За словами аналітиків Майкла Кофмана і Роба Лі, 2023 року українці сподівалися отримати необхідні важелі тиску в переговорах, прорвавши російські лінії на півдні. Якщо Україна зможе утримувати територію Курської області досить довго, то це може стати альтернативним способом досягнення мети.

Реклама

Окупанти продовжують будувати «Азовське кільце» через Мелітополь

Джерело: mltpl.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua