Марія Помазан, спортсменка із Запоріжжя, виборола «золото» на Паралімпійських іграх

05 вересня 2024 р. 14:21

05 вересня 2024 р. 14:21


Сьогодні, 5 вересня, Марія Помазан виборола золоту медаль на Паралімпіаді-2024 у змаганнях зі штовхання ядра серед представниць класу F35.

У фіналі 35-річна Марія здобула перемогу з особистим рекордом сезону – штовхнула ядро на 12,75 метра.

«Золото для України від Запоріжжя на Паралімпійських іграх 2024! Пишаюсь нашими спортсменами. Вони здобувають найпрестижніші нагороди для України», – написала Регіна Харченко, виконуюча обов’язки міського голови.

Це третє «золото» Помазан у кар’єрі на Паралімпійських іграх та п’ята загалом нагорода у найпрестижніших змагань у параспорті. У 2012 році в Лондоні Марія виборола «золота» у метанні ядра і стала віцечемпіонкою з метання диска. У 2020 році в Токіо вона також виборола перше місце у змаганні зі штовхання ядра, а у 2016 році в Ріо – «срібло».

Нагадаємо, на Паралімійських іграх у Парижі Запорізьку область представляють Марія Помазан (легка атлетика), Микита Барабанов (легка атлетика), Марина Вербова (плавання), Кирило Гаращенко (плавання), Юлія Липецька (тхеквондо), Максим Ніколенко (настільний теніс) та Лев Кац (настільний теніс).

Запорізький спортсмен допоміг Україні здобути бронзу на Паралімпійських іграх у Парижі.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», цього року на Олімпійських іграх в Парижі Парвіз Насібов, борець греко-римського стилю, завоював срібну медаль. Вікторія Кесарь стала сьомою у змаганнях з парних стрибків у воду. А 23-річний Михайло Кохан завоював «бронзу» у метанні молота . У Запоріжжі зустріли олімпійців Парвіза Насібова та Вікторію Кесарь та вручили їм грошові сертифікати . А президент України вручив ордени Михайлу Кохану, Парвізу Насібову, його тренеру Євгену Черткову.

Будинки знищені вщент: ворог гатив по Запорізькій області боєприпасами із запалювальною дією, — ФОТО

У Запоріжжі обмежать рух Дніпровською ГЕС: подробиці

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram !

0

Марія Помазан, спортсменка із Запоріжжя, виборола «золото» на Паралімпійських іграх

Джерело: 1news.zp.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua