Як запоріжанка відкрила власну пральню з нуля

05 вересня 2024 р. 16:55

05 вересня 2024 р. 16:55


Відкрити власний бізнес та в найкоротші строки досягти успіху змогла запоріжанка Валерія Глущенко. Нетиповий для Запоріжжя бізнес – пральня самообслуговування – швидко зацікавив містян. Завдяки чому дружині військовослужбовця вдалося швидко втілити мрію в життя – у матеріалі.

Наскільки цінний час, який ми проводимо з родиною, дружина військовослужбовця Валерія Глущенко знає напевно. Тому не дивно, що народилася саме така ідея бізнесу – допомогти з виконанням хатніх турбот, зокрема з пранням одягу. Окрім того, Валерія знає, як важливо підтримати військових, які приїжджають до міста на нетривалий час.

“Ми зіткнулися з такою проблемою, що ми витрачаємо забагато часу на прання, хоча бачимося дуже рідко. Кожен раз, коли наші хлопці вертаються, то дві-три купи білизни, і хотілося б зробити їх життя більш комфортним. Тому виникла ідея, якби була інша людина, яка б могла виконувати цю роботу  замість сім’ї, яка і так чекає на військовослужбовця,” – розповідає власниця пральні самообслуговування, дружина військовослужбовця Валерія Глущенко.

Стали прораховувати, чи вигідний сьогодні такий бізнес, почали моніторити ринок. З’ясували, що така ніша вільна, принаймні у Запоріжжі точно. Зрозуміли, що це крута бізнес-ідея. На перешкоді стояв тільки брак стартового капіталу:

“Від знайомих випадково ми дізналися, що є така можливість отримати грант для ветеранів та членів їх родин і просто реалізувати все те, про що ми мріємо ось тут і зараз. Я вирішила спробувати, подала заявку і вже за 2 місяці зі мною звязалися, сказали, що проєкт класний, ми готові розглянути, готуйтеся до захисту.”

Подолавши внутрішні переживання та склавши серйозний захист свого бізнес-плану перед фаховою комісією центру зайнятості, вже за місяць Валерія отримала кошти та почала реалізацію проєкту. Згідно із заявкою вона отримала максимальну суму з можливих для свого проєкту: пів мільйона гривень. Своїх доклали ще 300 тисяч. За умовами гранту Валерія мала працевлаштувати двох співробітників. Ними стали два адміністратори, завдання яких приймати замовлення та допомагати клієнтам.

“Грант він одразу регулює ті статті, куди я можу витрачати кошти. В моєму випадку це обладнання, реклама та оренда приміщення. Сам ремонт, додаткові витрати на додаткове обладнання, меблі, оплата працівників, бухгалтер, юридичні послуги, всі консультації спеціалістів – це вже за власні кошти,” – розповідає вона.

Відкрилася пральня в середині літа і вже за цей час наблизилася до точки беззбитковості, каже власниця. І додає, що для подібного малого бізнесу це супер-показники, коли отримуєш прибуток в такий короткий термін:

“Статистика в нас дуже класна, я бачу інтерес до цієї послуги. Кожен, хто заходить до нас просто через якийсь інтерес, всі кажуть – “клас, я до вас повернусь”, хочу випрати, наприклад, ковдру, меблеві чохли, просто одяг. Клієнтів дуже багато і інтерес є. На разі ми пропонуємо два формати послуги – самообслуговувати, це трошки дешевше, або комплексна послуга, коли просто залишають люди речі, рушники, постільну білизну, ковдри, спальники, будь що, що не влізе в домашню машинку – і всю цю роботу може виконати адміністратор. Ви віддаєте брудне, а забираєте за 3-4 години вже чисте та акуратно складене.”

Своїми успіхами Валерія завдячує Центру зайнятості та каже, що без гранту відкрити такий бізнес їй не вдалося б. Отримана реальна сума коштів спонукала перейти від мрій та розрахунків до конкретних дій для втілення своїх планів. Наступний крок – масштабування бізнесу. Розширити його власниця планує завдяки підтримці партнерів шляхом франшизи.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Як запоріжанка відкрила власну пральню з нуля

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Як запоріжанка відкрила власну пральню з нуля

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua