Змішаний формат навчання: брифінг начальника ЗОВА

05 вересня 2024 р. 16:55

05 вересня 2024 р. 16:55


В  перший навчальний день, 2 вересня, до освітніх закладів Запоріжжя прийшло понад 10 тисяч учнів. Наступного дня через нічні обстріли  освітяни зафіксували зменшення чисельності школярів, які вийшли на уроки до укриттів. За словами очільника обласної військової адмніністрації Івана Федорова, влада щодня буде моніторити ситуацію для того, щоб вдосконалювати систему надання якісної та безпечної освіти.

“Ми розбудовуємо цілу екосистему освіти офлайн, – розповідає начальник Запорізької ОВА Іван Федоров. – Це надскладний процес. Він йде не настільки швидко,як би нам хотілося, тому що головна теза – це точно безпека. Всі діти мають бути в безпеці і, наскільки це можливо, в якісних умовах здобувати освіту. Ми маємо підвозити їх за узгодженими маршрутами з нашими військовими та нашою національною поліцією. Розбудова цієї екосистеми стане таким прикладом, як це має  функціонувати.”

На брифінгу також порушили тему забезпечення шкіл електрикою на випадок блекауту. Відомо, що  залишилася ще певна кількість освітніх закладів, в яких або відсутні генератори, або наявні, але малої потужності.

За словами начальника Запорізької ОВА, близько 8 мільйонів гривень потрібно для придбання палива для генераторів на майже 80 шкіл, які вийшли на змішане навчання. Це сума на місяць, яку влада здатна профінансувати, – зазначив Іван Федоров.

“Ми зараз будемо повіністю впроваджувати, щоб ті школи, в яких є підвальні приміщення, сховища або протирадіаційні укриття, були заживлені генераторами на постійній основі,, – сказав Іван Федоров, – щоб наші діти могли не відчувати відключень електроенергії  навіть на декілька хвилин. Думаю, що протягом декількох тижнів це вже увійде в систему.”

Актуальним питанням залишаються зарплати педагогів, які виходять на роботу в укриттях. За словами Івана Федорова, вже отримано погодження від міністра освіти і науки України щодо фінансового заохочення таких вчителів. Наразі триває обрахування оптимальної суми такої підтримки.

“Ми розуміємо, що вчителі, які навчають в офлайні в Запоріжжі, і ті, хто навчає в офлайні в іншому місті, – вони в зовсім інших умовах. Тож ми знайшли механізми та ресурси фінансового заохочення. Сподіваюсь, що нам всі узгодять рамкову таку модель, і ми вже наступного тижня зможемо її презентувати, щоб наші вчителі, які героїчно виходять працювати в укриття, могли отримувати і фінансове заохочення.”

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Змішаний формат навчання: брифінг начальника ЗОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Змішаний формат навчання: брифінг начальника ЗОВА

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua