Маленьким запоріжцям вручили ноутбуки для навчання

05 вересня 2024 р. 17:23

05 вересня 2024 р. 17:23


Третій рік поспіль Україна зустріла новий навчальний рік в умовах повномасштабного вторгнення ворога. В такі часи підтримка школярів вкрай важлива. Дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які проживають у родинах сімейної форми виховання, вручили ноутбуки, що знадобляться за умов як дистанційного, так і очного навчання.

Французький благодійний фонд “Асоціація “Підтримка українських сиріт” тісно співпрацює із Запорізькою обласною службою у справах дітей. Саме завдяки цій взаємодії школярі цього разу отримали 38 ноутбуків. Всього ж за час спільної діяльності запоріжців та французів понад 200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, замовили собі та отримали необхідні речі.

“Запоріжжя отримує 38 ноутбуків саме для дітей, які виховуються під опікою, в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу, – розповіла начальниця Служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша. – Звісно, служба у справах дітей відпрацювала те, кому це необхідно, ми охопили всі наші 3 дитячі будинки сімейного типу, і прийомну родину, яка не має на сьогодні ноутбука. Всі інші – це опікуни, це, звісно, бабусі, дідусі, які не все можуть… Тому вручимо в кожну родину, щоб могли користуватися, навіть якщо є не одна дитина.”

“Це вже стало традиційними заходами завдяки активним працівникам обласної служби у справах дітей, – каже начальниця Служби у справах дітей Запорізької облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, – які, крім роботи, займаються ще зв’язками у соцмережах з людьми, з благодійниками. Хочу нагадати, що для сімей, які проживають в Запоріжжі, тепер і в Запорізькому районі, на День захисту дітей провели акцію, і вручили 1 400 кг музичних інструментів. Вони приходять з Франції. Також 40 ноутбуків було вручено.”

Українець Володимир Гусак, який живе у Франції, тісно співпрацює із запоріжцями. Він влаштовує за кордоном  благодійні акції, кошти з яких спрямовуються на адресну допомогу дитячим будинкам сімейного типу в Запоріжжі. Тож пан Володимир онлайн долучився до вручення ноутбуків, і з Франції привітав запорізьких дітлахів.

Оперативну інформацію про ситуацію читайте у нашому телеграмі

Маленьким запоріжцям вручили ноутбуки для навчання

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter .

Маленьким запоріжцям вручили ноутбуки для навчання

Джерело: tvmtm.online

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua